Nemzetközi fotópályázat az Olympustól

0

Több, mint 7000 eurót nyer az Olympus Global Open Photo Contest 2015 fotópályázat fődíjasa, ezen kívül további értékes díjak és nyeremények várnak kiosztásra.

Nevezni amatőr és profi fotósoknak is lehet, négy kategóriában. A képeket JPEG formátumban várják, maximum 15 MB fájlmérettel, amelyeket legkésőbb 2015. november 20. hajnal 4:00-ig tölthetünk fel a pályázat weboldalára.

Sajtóközlemény:

Az Olympus Global Open Photo Contest 2015 már várja a jelentkezéseket, a pályázat saját weboldalán

Online fotópályázat amatőr és profi fotósoknak, a felvételek megtekintőit is díjazva

2015. augusztus 25., Hamburg – A tehetséges fotósok felfedezésére és bemutatására kiírt Olympus Global Open Photo Contest pályázat a http://gopc.olympus-imaging.com/ weboldalon, 2015. augusztus 25-én, kedden, közép-európai idő szerint reggel 7:00 órától, 2015. november 20-án, pénteken, közép-európai idő szerint hajnali 4:00 óráig fogadja a jelentkezéseket.

A pályázatok négy kategóriában érkezhetnek, melyek öt tematikus címet kaptak: Life (“Birth”), Future (“Places to Preserve”), People (“Smiles”) és Technical (“Macro”, illetve “Art”). A fotók JPEG formátumban, maximálisan 15 MB fájlméretben kerülnek befogadásra. Témánként legfeljebb 5 pályázat nyújtható be – de a jelentkezők a leírásokat szabadon módosíthatják, a fotókat törölhetik, vagy újra cserélhetik a pályázat nyitott időtartama alatt. A pályázat honlapjára feltölteni kívánt fotók bármilyen márkájú, bármilyen típusú fényképezőgéppel, vagy okostelefonnal készülhetnek. A digitálisan manipulált, szerkesztett képek ugyancsak elfogadásra kerülnek.

A zsűri a díjazott pályázatokat 2016 februárjában, a weboldalon mutatja be. A fődíj (melyet egy fotó nyerhet el, készítője pedig a legújabb Olympus PEN fényképezőgépek egyikét és 1 millió japán jent (kb. 7,400 EUR-t) kap) az összes beérkezett pályázatból kerül kiválasztásra. Mindegyik témában 14 további díj is elnyerhető (1., 2., és 3. hely, valamint egy bónusz díj, a díjazottak nyereménye: Olympus fényképezőgép; emellett 10 különdíj, a díjazottak nyereménye: Moleskine egyedi kiadású naptár). A díjak összértéke kb. 30,000 EUR.

A pályázat a fotók megtekintői számára is tartogat nyereményeket – bárki, aki regisztrál a weboldalon a felvételek megtekintése céljából (attól függetlenül, hogy ő maga nyújt-e be pályázatot, vagy sem), esélyt kap a legújabb Olympus PEN fényképezőgépek egyikének megnyerésére, vagy a 300 Moleskine egyedi kiadású, keményfedeles naptár egyikének megszerzésére.

Részletek, részvételi szabályzat és feltételek, valamint további információ a témákról és a zsűri tagjairól a pályázat honlapján található: http://gopc.olympus-imaging.com/.