Új Toshiba memóriakártyák

0

A Toshiba a berlini IFA 2015 szakmai kiállításon mutatta be professzionális Exceria memóriakártyáinak új változatait, valamint a vezeték nélküli fájlátvitelt lehetővé tevő TransferJet SDHC memóriakártyáját.

Az Exceria sorozatban frissültek a CompactFlash kártyák, a C501-es modell 128 GB kapacitással is kapható, UDMA/7 interfészének köszönhetően az elvi átviteli sebesség 167 MB/s, a maximális írási sebessége 150 MB/s, amely 4k vagy UltraHD videók rögzítésére is elegendő.

Szintén 128 GB a felső kapacitás határa a gyártó Exceria UHS-I microSD kártyáinak is, amelyek maximum 48 MB/s-os olvasási sebességet kínálnak. Az SD kártyáik között az Exceria N301 max. 64 GB kapacitással kapható, s szintén UHS-I átviteli csatornát használva 48 MB/s maximális olvasási sebességet kínál.

Újdonság még a Toshiba 16 GB-os, Class 10 besorolású (10 MB/s folyamatos minimális írási sebességű), kis hatótávolságú, TransferJet SDHC kártya is, amely a már piacon lévő TransferJet adapterekkel igen gyors, de nagyon közeli (3-4 cm) vezeték nélküli fájlátvitelt kínál.