Mester és tanítványok

0

2015. október 2-án, pénteken 17:00-kor nyílik meg a

Szellemkép Szabadiskola
Mester és tanítványok

című fotókiállítása.

Helyszín: Bálna Budapest
Budapest, IX. Fővám tér 11–12. .

A kiállítást megnyitja: Baki Péter a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója és
Fuchs Lehel fotográfus, operatőr, a Szellemkép művészeti vezetője.

A Szellemkép Szabadiskola nyitott formájú, alapítványi művészeti iskola, ahol 1994-től folyik főiskolai rendszerű rövidfilmes és fotográfusképzés. Az elmúlt 20 év eredménye, hogy az innen kikerült tanítványok ma már a hazai fotográfiai élet meghatározó személyiségei. Közülük néhányan már mesterek és tanárok. Így a 20 év szakmai munkájának keresztmetszete több, mint egy visszatekintés; szakmai kapcsolódási pont, műhelyek, alkotók kölcsönhatása.

Ennek összefoglalását és bemutatását célozza meg az iskola 20 éves jubileumi rendezvénysorozatának részeként életre hívott Mesterek és tanítványok kiállítás, mely október 2–15. között látogatható a CAFe Budapest keretén belül a Bálnában.

„…A fotográfia nem gyorsvonat… Inkább kerékpár és időgép. Olyan közlekedési eszköz életünk díszletei között, mely nem engedi észrevétlen elsuhanni a tájat. És persze minden egyes kép azonnal elindít egy filmet, egy történetet, és előhívja az előtte és az utána kikövetkeztethető pillanatot. Tehát olyan varázslat, mely velünk rokon, belőlünk, és általunk jön létre, mégis önálló életet él…” (Fuchs Lehel)

A kiállítás megtekinthető: 2015. október 3-tól 2015. október 15-ig,
naponta 10-20 óra között.