Nagy szenzoros prémium kompaktok a Canontól

0

A Canon tovább bővítette nagy szenzoros kompakt fényképezőgépeinek kínálatát, s bejelentette a Canon PowerShot G5 X valamint G9 X termékeit.

Mindkét fényképezőgép 1″ típusú, azaz 13,2×8,8 mm méretű, 20, 2 Mpixeles hátsó megvilágítású CMOS (BSI-CMOS) képérzékelőt használ a szokásosnál kisebb képzaj és jobb képminőség érdekében.

Szolgáltatások tekintetéven a PowerShot G5 X számít fejlettebbnek, s optikája is ennek komolyabb. A 4,2×-es zoomátfogású objektíve kisfilmes formátumban 24-100 mm-nek megfelelő látószöget nyújt, miközben kitűnő fényerőt kínál: nagylátószögnél f/1,8, tele végben f/2,8. A fotózáskor nem csak a hátsó, kihajtható, érintésérzékeny 3″-os LCD-t használhatjuk a képek komponálásához, de a G5 X-re OLED elektronikus kereső is került.

Canon PowerShot G5 X

Canon PowerShot G5 X

Canon PowerShot G5 X

Canon PowerShot G5 X

A Canon PowerShot G9 X a G5 X-nél 25%-kal vékonyabb, de ugyanazt a szenzort alkalmazza. Objektíve 28 mm-nek megfelelő látószögtől indul. A 3×-os zoomobjektív fényereje f/2-4,9. A gép hátuljára 3″ méretű LCD került.

Canon PowerShot G9 X

Canon PowerShot G9 X

Canon PowerShot G9 X

Canon PowerShot G9 X

Canon PowerShot G9 X

Canon PowerShot G9 X

A Canon új kompakt fényképezőgépei novemberben kerülnek piacra, a PowerShot G5 X 800 amerikai dollárért, a PowerShot G9 X 530 dollárért lesz megvásárolható.

Sajtóközlemény:

Prémium minőség és professzionális funkciók: Canon PowerShot G5 X és PowerShot G9 X

Budapest, 2015. október 13. – A Canon ismét két új modellel bővíti a híres PowerShot G sorozatot: a PowerShot G5 X-szel és a PowerShot G9 X-szel. Mindkét modell megalkuvást nem ismerő képminőséget, valamint kivételes sebességet és teljesítményt kínál. Ehhez az 1.0 típusú háttér megvilágítású, 20,2 megapixeles CMOS szenzort a DIGIC 6 processzorral kombinálja – s mindezt egy elképesztően kisméretű, akár a zsebben is elférő vázban helyezték el.

A PowerShot G5 X ideális azoknak, akik DSLR-szerű professzionális szintű funkciókra és minőségre vágynak, a PowerShot G9 X-et pedig azoknak tervezték, akik egy prémium kategóriás, zsebméretű fényképezőgépet szeretnének.

Nagy teljesítmény egy farmerzsebben
A tájképektől kezdve a közeli portrékig bezárólag a PowerShot G5 X 24 mm-es széles látószögű, nagy fényerejű, f/1,8-2,8, 9 lamellás, 4,2-szeres zoomobjektívjével igazán egyszerűen készíthetünk képeket, melyekben gyönyörű bokeh, illetve elmosódott háttér jelenik meg. A PowerShot G9 X 28 mm-es széles látószögű, f/2-4,9, 3-szoros optikai zoomobjektívje lehetővé teszi az éles és részletgazdag képek készítését, még mozgás közben, illetve kedvezőtlen fényviszonyok között is.

Könnyű kezelhetőség, időtlen dizájn
A haladó fotósok számára a PowerShot G5 X nagy felbontása és középen elhelyezett OLED kijelzős elektronikus keresője DSLR-szerű kezelést és maximális kényelmet kínál. Ez a készülék ideális választást jelent azoknak, akik csak a megörökítésre váró témára akarnak koncentrálni. A PowerShot G5 X változtatható szögű, kihajtható érintőképernyőjével szokatlan szögekből is egyedi fotókat lehet készíteni akár városban, akár sportolás közben.

A PowerShot G9 X 25%-kal vékonyabb, mint a G7 X, így tökéletes választás azoknak, akik prémium minőségű képeket szeretnének készíteni még akkor is, ha nem kifejezetten fotózni indultak. A fényképezőgép könnyen kezelhető, 3,0 helyett 3 hüvelykes, nagy felbontású érintőképernyője lehetővé teszi az érintéssel történő egyszerű vezérlést, és gyors hozzáférést biztosít a fényképezőgép beállításaihoz és funkcióihoz. Mindkét modell esetén több funkciót is rendelhetünk az objektívvezérlő gyűrűhöz, így például a blendebeállítást vagy a zársebességet.

Annak érdekében, hogy akár futás vagy menet közben is jó minőségű videók készüljenek, mindkét fényképezőgépnél megtalálható az 5-tengelyes modern dinamikus képstabilizátor. És aki még további funkciókat is szeretne az irányítása alatt tartani, az a tökéletes fókuszáláshoz használhatja az MF peaking (manuális élességállítás) funkciót, a filmszerű élességváltásokat az érintőképernyőn keresztül is irányíthatja, a videót pedig változó képrátával is elkészítheti.

Ossza meg a kreativitását másokkal is
A PowerShot G5 X és a PowerShot G9 X többféle kreatív üzemmódot és csatlakoztatási lehetőséget is kínál. Ragyogó éjszakai felvételek készíthetőek a csillagos égboltról a Star üzemmód segítségével, Creative Shot üzemmódban pedig automatikusan használhatók retro szűrők is. A Wi-Fi alapú Remote Shooting lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép legfontosabb funkcióihoz az okos készülékünkről férjünk hozzá, és még több kreatív fotó beállítást próbáljunk ki. A beépített Wi-Fi és a dinamikus NFC csatlakozás révén igen egyszerűvé válik a fotók és filmek továbbítása az okos készülékre, és a közösségi médiában való közvetlen megosztása – vagy akár a képeknek közvetlenül a fényképezőgépről történő biztonsági mentése egy felhőalapú tárhelyre (például az irista-ra vagy a Google Drive-ra), így egyetlen értékes emlék sem fog elveszni.

A PowerShot G5 X legfontosabb jellemzői:

  • Prémium képminőség klasszikus DSLR-szerű kezelés mellett
  • Fotók azonnali megosztása másokkal
  • A kreativitás kifejezése elképesztő gyorsasággal, professzionális funkciók használatával
  • Videók készítése lenyűgöző Full HD minőségben
  • Professzionális eszközök a kreatív stílus továbbfejlesztése érdekében

A PowerShot G9 X legfontosabb jellemzői:

  • Vékony, zsebméretű fényképezőgép, amely prémium kategóriás képminőségre képes
  • A spontaneitás és a kreativitás kifejezésére készült
  • Impozáns videók készítése lenyűgöző Full HD minőségben
  • Lenyűgözően egyszerű kezelés