Tömörítetlen RAW a Sony Alpha A7 II-be is

0

A Sony Alpha A7R II után a Sony az Alpha A7 II v2.0-ás firmware-ében is tömörítetlen RAW formátumot kínál, ezen kívül pedig a Sony FE-től eltérő objektíveknél is megkapjuk a fázis-különbség alapú autofókuszt. A firmware november 18-tól lesz elérhető.

Sajtóközlemény:

A Sony tömörítetlen RAW formátummal és fáziseltolásos AF-fel biztosítja a gyorsabb és pontosabb autofókuszt az ɑ7 II Full Frame érzékelős fényképezőgépénél

Az új funkciók 2015. november 18-tól válnak elérhetővé és firmware frissítéssel aktiválhatók

A Sony ma jelentette be, hogy 2015. november 18-án egy ingyenes firmware frissítéssel jelentkezik az α7 II fényképezőgépekhez, ami tömörítetlen 14 bites RAW formátumú képrögzítést tesz lehetővé, és aktiválja a fáziseltolásos autofókuszt, így biztosítva a gyorsabb és pontosabb fókuszálást az olyan tükörreflexes fényképezőgépekhez tervezett objektíveknél, mint a Sony A-bajonettes modelljei.

Az α7 II a legelső Sony full-frame fényképezőgép az α7S II, α7R II és RX1R II mellett, amely a menüben választható funkcióként tömörítetlen RAW formátumú képrögzítést kínál.

Emellett ez a második Sony fényképezőgép az ɑ7R II-es csúcsmodell után, ami tökéletesen működő fáziseltolásos autofókuszt biztosít A-bajonettes objektívekhez is az E-bajonettes lencsék mellett. A firmware frissítés aktiválja a 117 pontos fókuszsíkbeli fáziseltolásos autofókuszt az ɑ7 II-ben az eredeti Sony FE objektívektől eltérő elem csatlakoztatása esetén. Ide tartoznak a Sony A-bajonettes objektívjei, melyek az LA-EA3 adapterrel használhatóak.

A funkcionális frissítések mellett a MOVIE gombot pedig hozzárendelhetjük az egyik szabadon testreszabható gombhoz (Custom button).

Az új 2.0-ás verziójú firmware ingyenesen letölthető a Sony online támogatói weboldalán a http://esupport.sony.com weboldalon, az “ILCE-7M2”-es modell aloldalánál.

Az ɑ7 II kompatibilis a Sony egyre bővülő ɑ-objektív kínálatával, ami jelenleg összesen 64 különböző modellt jelent, beleértve a 13 „FE” full frame objektívet is. A Sony célja, hogy 2016-ban 20 különböző modell fölé emelje saját FE objektívjei számát.