Canon PowerShot SX720 HS

0

A Canon új utazózoom fényképezőgépet is bejelentett, a PowerShot SX720 HS-t.

Az új fényképezőgépbe 24-960 mm ekv. gyújtótávolságú, f/3,3-6,9 fényerejű, stabilizált objektív került. Az új objektíven kívül új az akkumulátor is, amellyel hosszabb idejű fotózásra van lehetőség, mint a korábbi, kisebb kapacitásúval. A FullHD videófelvételre alkalmas masinára a kényelmesebb fogásért finoman ívelt markolatot is építettek.

A Canon PowerShot SX720 HS főbb tulajdonságai:

  • 20,3 megapixeles, 1/2,3″-os CMOS szenzor

  • DIGIC 6 feldolgozórendszer
  • 40x-es optikai zoom (24-960mm ekv.)
  • ISO100-3200 érzékenység
  • optikai képstabilizátor
  • témamódok és manuális üzemmódok
  • továbbfejlesztett zoom keret segéd (Zoom Framing Assist), témafelismeréssel
  • kreatív fotó módok
  • Hybrid Auto mód
  • 3″-os LCD, 922 000 képponttal
  • 1080p (Full HD) videofelvétel, 60 fps sebességgel
  • Gyors és lassú videó felvételi módok
  • új, nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor
  • Wi-Fi és NFC szolgáltatás

Sajtóközlemény:

40-szeres szuperzoom a Canon legvékonyabb fényképezőgépével

PowerShot SX720 HS

Budapest, 2016. február 18. – A Canon bemutatta eddigi legvékonyabb és legnagyobb teljesítményű szuperzoom kompakt fényképezőgépét, a Powershot SX720 HS-t. A PowerShot SX-sorozat új tagjában egy 20,3 MP-es CMOS érzékelő és a DIGIC 6 processzor képességeit ötvözik a Canon HS rendszerének működtetéséhez. A HS alkalmazásával remek minőségű állóképeket, és Full HD felbontású videókat lehet rögzíteni akár kedvezőtlen fényviszonyok között is. A technológia révén az SX720 HS tökéletes útitárs, városi sétákhoz, naplemetéhez, vagy bármilyen szabadidős programhoz.

Óriási zoom, szuper képminőség
Az SX720 HS váza mindössze 35,6 milliméter keskeny, így kényelmesen magunkkal vihetjük bárhová. A fényképezőgép 40-szeres optikai zoomja a 24mm-es nagylátószögtől a 960mm-es szuperzoomig óriási szabadságot ad a képek megkomponálásához. Ha valakinek ez se lenne elég, akkor a ZoomPlus funkcióval egészen 80-szoros nagyításig is el lehet menni.

Az Advanced Zoom Framing Assist funkció a zoom automatikus állításával abban segít, hogy egy nagyobb baráti társaság egyetlen tagja se maradjon le a képekől, illetve ne legyen feleslegesen nagy tér körülöttük ha erre nincs szükség. Az MF Peaking funkció manuális beállítási lehetőségei a megfelelő pontokra való fókuszálást biztosítják a fotók és a videók esetében egyaránt.

Videózás Full HD-ban 60 képocka / másodperc sebességgel
A Canon Powershot SX720 HS dinamikus képstabilizátora öt tengelyen korrigálja a fényképezőgép rázkódását, így remegéstől mentes, Full HD felbontású videofelvételeket lehet készíteni vele akár mozgás közben is. A képstabilizátor természetesen az éles állóképek rögzítésében is segít.

A Canon új kompakt gépe a nagyfelbontású videókat akár 60 képkocka/másodperces rögzítési rátával, az eszközök többségével kompatibilis MP4 formátumban tudja rögzíteni. A Short Clip Movie funkcióval négy, öt vagy hat másodperces videók készíthetők különféle effektusokkal: például lassítással vagy gyorsítással.

Kreatív rögzítés, azonnali megosztás
A Creative Shot Mode használata esetén minden állóképből automatikusan öt különböző verziót ment el az SX720 HS a memóriakártyára, amelyeken különféle szűrőket és effektusokat alkalmaz.

A Story Highlights nevű üzemmódban rövid történeteket, például egy kirándulást vagy családi ünnep történeteit lehet egy rövid klippé összeállítani – a feladatot a fényképezőgép magától elvégzi, utólagos szerkesztésre egyáltalán nincs szükség.

A beépített NFC és a Wi-Fi funkcióknak köszönhetően egyszerűen megoszthatók az utazás közben készített fotók és videók okostelefonon, táblagépen, vagy a Canon saját, Connect Station CS100-as dokkolóján keresztül. Az archiválás folyamata is egyszerű az új géppel, mivel az Image Sync a Canon irista képtárhelye mellett támogatja az összes ismert felhőtárhelyre való feltöltést is.