Canon EOS 1300D

0

A Canon hamarosan piacra dobja EOS 1300D nevű belépőszintű tükörreflexes fényképezőgépét, amely az előd EOS 1200D-re épül.

A két gép között minimális különbséget találunk, a szenzor maradt a 18,0 Mpixel effektív felbontású APS-C CMOS, a fókuszrendszer sem változott, továbbra is középen 0 Fé érzékenységű, 9 mezős, középen keresztszenzoros autofókuszt használhatunk, s változatlanok a további részegységek is.

A képek komponálására a 95%-os lefedettségű, 0,8×-es nagyítású TTL pentatükrös keresőt használhatjuk, amelyet dioptria korrekciós lehetőséggel is elláttak. A hátsó LCD maradt 3″ képátlójú, felbontása azonban duplájára, 920 ezer képpontra nőtt, betekintési szöge 170 fokos.

Friss a korábbihoz képest a DiG!C4+ képfeldolgozó processzor, az új CPU ellenére azonban a sorozat sebesség maradt 3 kép/mp, valamint a FullHD videófelvétel is maximum 30 kép/mp frissítéssel érhető el.

Újdonság még az NFC és a beépített Wi-Fi adapter, amelynek segítségével okostelefonnal vagy tablettel csatlakozhatunk a géphez és a képek áttöltésén túl azt vezérelni is tudjuk. Fotók közvetlen feltöltésére is van lehetőség az Irista rendszerbe, ha rendelkezünk infrastrukturális Wi-Fi hálózattal.

A Canon EOS 1300D áprilistól lesz kapható, a váz ára 400 euró lesz, EOS 1300D + EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 DC III kitben 460 eurót, EOS 1300D + stabilizált EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II kitben 520 eurót kell majd fizetnünk érte.

A Canon EOS 1300D főbb tulajdonságai:

 • 18 megapixeles APS-C CMOS szenzor
 • DiG!C 4+ processzor
 • ISO 100-6400 érzékenység (kiterjesztve: ISO12800)
 • 9-pontos AF rendszer (1 keresztszenzorral)
 • FullHD MPEG-4 AVC/H.264 videó (1080/30p)
 • 3 kép/mp sorozat
 • automatikus témamód választás
 • 3″-os LCD monitor, 920 ezer képponttal
 • pentatükrös kereső 0,8x-os nagyítással, és 95%-os lefedettséggel
 • SD/SDHC/SDXC kártyák támogatása
 • lítium-ion akkumulátor (LP-E10)
 • beépített Wi-Fi adapter, NFC-vel
 • Sajtóközlemény:

  Canon EOS 1300D: Belépő a tükrösök világába

  Budapest, 2016. március 10. – A Canon ma mutatta be legújabb, belépő szintű EOS DSLR fényképezőgépét, az EOS 1300D-t. Az EOS 1300D azok számára ideális választás, akik a mobillal készült képekhez hasonlóan azonnal meg szeretnék osztani az élményeiket, de már nem csak kattintanak, hanem képeket alkotnak. A beépített Wi-Fi és NFC-funkció jelentősen megkönnyíti a memóriakártyán lévő fotók online megosztását. Emellett továbbfejlesztett funkciók egész sora gondoskodik arról, hogy az EOS 1300D használója lenyűgöző fotókat és videókat készíthessen.

  Minőségi képek egyszerűen
  Az új fényképezőgép egy kiválló eszköz, ha valaki ki akar tűnni képeivel a tömegből. A továbbfejlesztett DIGIC 4+ processzor és az APS-C méretű, 18 megapixeles szenzor tökéletes páros, a mindennapok igényeihez. És ahogyan egyre jobban nő a fotósok „étvágya” a szebb, jobb kompozíciókra, a géphez elérhető több mint 80-féle EOS EF objektív között biztos lesz megfelelő a továbblépéshez.

  Az EOS 1300D jól teljesít a legkülönbözőbb helyzetekben: kis mélységélességű, elmosott hátterű fotókat lehet vele készíteni emberekről és tárgyakról, de a közeli természetfotók, portrék vagy városképek esetében is olyan eredményt kapunk, amit bárki büszkén osztana meg ismerőseivel.

  Az automata beállítástól a kreatív képekig
  Egy DSLR-géppel való fotózás elbátortalaníthatja a kezdőket, ám az EOS 1300D-vel még a fotós tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is remek fotókat tudnak készíteni az automata funkcióban.

  A Scene Intelligent módban a fényképezőgép maga választja ki az adott témához legjobban illeszkedő beállítást. Ugyanakkor magunk is választhatunk a különböző szituációkhoz megfelelő előre beállított képrögzítési módok között, így például a profi vagy amatőr gasztrobloggerek ételei ínycsiklandóan örökítetőek meg a „food” módban. A gyors Auto Focus funkció a keresőn keresztül biztosítja, hogy még a mozgó tárgyak is mindig fókuszban maradjanak. A vicces és egyedi fotók rögzítésére való szűrők (például Játékkamera és Halszem) is megtalálhatók a kínálatban.

  Ahogy a felhasználó egyre gyakorlottabb lesz úgy válthat át a félautomata, illetve kézi vezérlésre. Megválaszthatja saját kreatív beállításait – kezdve a rekesz értékétől a zársebességen át egészen az ISO-értékig (ISO 100 és 6400 között, mely 12800-ig terjeszthető ki).

  Az EOS 1300D nagy szenzorával a profikat idéző Full-HD videók készíthetőek és szemben a telefonos videókkal ennél a fényképezőgépnél kihasználható a mélységélesség minden előnye ha valakit, vagy valamit ki akarunk emelni a háttérből. A Video Snapshot módban egy sor rövidfilmet lehet készíteni, amelyeket a gép automatikusan összefűz egy olyan frappáns klippé, amely összefoglalja a nap eseményeit.

  Megosztás, tárolás és visszanézés
  Az EOS 1300D NFC és új Wi-Fi csatlakozási funkciókat is kínál a fotók útközben történő egyszerű megosztásához. Ha NFC-képes Android-mobilt használunk, azt elég csak közel tartani a fényképezőgéphez ahhoz, hogy a Canon Camera Connect App segítségével a telefonról gyorsan elküldjünk egy, a fényképezőgépen lévő fotót vagy videót. A géphez kapcsolódó okostelefonnal egyébként távolról is fotózhatunk. A beépített Wi-Fi segítségével közvetlenül tölthetjük fel anyagainkat a fényképezőgépről különbözöő felhőtárhelyekre – köztük a Canon iristába –, és másokkal megoszható webes galériákat hozhatunk létre belőlük. A fotók még egyszerűbb tárolása és megosztása érdekében az EOS 1300D a Canon Connect Station CS100-hoz is csatlakoztató.