Lensbaby Twist 60

0

Joseph Petzval előtt tiszteleg a Lensbaby az új amatőr objektívével a Twist 60-nal.

A 60mm-es gyújtótávolságú, 1:2,5 fényerejű Lensbaby Twist 60-at fém tubusba építették, amelynek egyes részeit arany bevonattal látták el. A főként portrézáshoz használható objektív 12 lamellás rekesszel, 46 mm-es szűrőmenettel és 45 cm-es közelponttal rendelkezik.

A különleges, ívelt hatású bokeh rekeszeléssel csökkenthető, de igazából itt pont a vignettálás és a furcsa, szférikus aberráció okozta körkörös elmosódás és a nem mindennapos formájú bokeh a lényeg, tehát kár volna ezt rekeszeléssel megszüntetni. Maximum ízlés szerint csökkenthető.

A full-frame szenzoros gépekhez ajánlott Lensbaby Twist 60 ez év április 12-től rendelhető, a kiszállításokat május 5-én kezdik majd. Az objektív ára 280 amerikai dollár lesz, s Canon EF, Nikon F és Sony E bajonettekkel lesz elérhető.

A Twist 60 optikája külön is megvásárolható lesz, amely a Lensbaby cserélhető optikás, Optic Swap System kompatibilis objektívjeivel (mint pl. a Lensbaby Composer Pro) lesz használható. Ezért a változatért 180 amerikai dollárt kell fizetnünk.

fotó: Rachel Shomsky

fotó: Ana Rosenberg

fotó: Ben Hutchinson

fotó: Abbie Cassel