Idén is lesz Fotóutca Fesztivál

0

Egy év kihagyást követően idén is megrendezi a Mai Manó Ház és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a Fotóutca Fesztivált.

A három napos rendezvényen ingyenes programokkal várják az érdeklődőket, több Budapest több helyszínén.

Időpont: 2016. április 22-24.

Sajtóközlemény:

II. BUDAPESTI FOTÓUTCA FESZTIVÁL A NAGYMEZŐ UTCÁBAN
Tavaszi fotóünnep a Nagymező utcában, Budapest Fotóutcájában!

A Budapesti Fotóutca Fesztivál 2014-ben jelentkezett először a budapesti őszi kulturális programok kínálatában, a Café Budapest kortárs kulturális fesztivál részeként. 2016-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, április 22-24. között kora délelőttől késő estig várja változatos és ingyenes programokkal a fotográfia iránt érdeklődőket.

A II. Budapesti Fotóutca Fesztivál két helyszínen zajlik, az Andrássy út két oldalán, a Nagymező utcában. A 122 éves Mai Manó Ház elsősorban a kiállítóterében és közvetlen környezetében várja az érdeklődőket, míg a Capa Központ az ipari szállítmányozásból ismert ún. rendezvénykonténerekben és azok környékén szervezi programjait. A látványos, urbánusfotó fesztivál jön létre a budapesti Fotóutcában!

A Mai Manó Háznál a régi fényképezési technológiákat és eljárásokat ismerhetjük meg, Capa Központ a jelenről és a jövőről „beszél”: használat közben mutatja meg a legújabb technológiákat és eszközöket, képalkotó eljárásokat!

Folytatva a hagyományt, Wim Wenders és Juan Salgado Az élet sója című, Sebastiao Salgadóról készült filmjének európai premierje után, a Capa Központ és a magyarhangya az idei Fotóutca Fesztiválon – a Berlinale után először Európában – a Robert Mapplethorpe-ról készült Look at the Pictures című dokumentumfilmet mutatja be. Robert Mapplethorpe képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Ez a dokumentumfilm annak a művésznek a portréja, aki képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, s aki látásmódjával kulturális háborút hirdetett, mely mind a mai napig tart.

Tárlatvezetések, workshopok, vetítések, jelmezes fotografálás, interaktív bemutatók, előadások, beszélgetések, performanszok, koncertek; a részletes programokat megtalálják a webfelületeinken: www.maimano.hu és www.capacenter.hu