New Cosmos of Photography 2016

0

A Canon ismét nemzetközi fotópályázatot indított New Cosmos of Photography 2016 címmel, amelyre 2016. június 15-ig várják a nevezéseket. A neves fotósokból álló zsűri hét, pénzdíjat is jelentő Excellence Award és 14 Honourable Mention Award díjat oszt ki, valamint novemberben a Grand Prize díjat is odaítélik a legtehetségesebb Excellence Award díjasnak. A Grand Prize díj mellé 1 millió jen pénznyeremény társul.

Sajtóközlemény:

Nemzetközi Canon fotópályázat:
New Cosmos of Photography 2016

Budapest, 2016. május 9. – A Canon idén is meghirdette New Cosmos of Photography 2016 elnevezésű nemzetközi fotópályázatát. Az 1991 óta évenként megrendezett versennyel a Canon olyan új fotósokat kíván felfedezni, kinevelni és támogatni, akik a lehető legkreatívabban állnak hozzá a fotózáshoz.
„A New Cosmos of Photography versenyre már leginkább a siker kapujaként tekintenek a kezdő fotósok, hiszen híres fotósokkal, művészekkel, valamint fotó- és művészetkritikusokkal működünk együtt a világ minden tájáról.” – mondta Junko Kimura, a Canon Inc. társadalmi felelősségvállalásért felelős ügyvezetője. „A verseny célja az, hogy ösztönözzük az olyan eredeti pályaművek létrejöttét, amelyek a fényképezés lehetőségeinek a határait feszegetik. Ebből következően bárki jelentkezhet a versenyre kortól és nemzetiségtől függetlenül, és a pályaművek számát és formátumát illetően sincsenek megkötések.”

A jelentkezők 2016. június 15-ig nyújthatják be pályázatukat, az Excellence Award díj kiválasztásáért felelős bizottság pedig majd júliusban ül össze, ekkor döntenek az Excellence Award díj nyerteseiről, valamint a 14 Honourable Mention Award győztesről. A Grand Prize bizottság novemberben fogja kiválasztani a Grand Prize díj győzteseit az Excellence Award díjjal jutalmazott hét pályázat közül.

Az ide verseny Grand Prize győztese 1 millió jenes pénzjutalomban részesül, valamint lehetőséget kap arra, hogy külön tárlaton mutassa be fotóit a nyertes pályaművek jövő évi New Cosmos of Photography kiállításán. A 2016-os Excellence Award és Honourable Mention Award győztesek is kapnak pénzjutalmat, valamint jogot szereznek arra, hogy bemutassák műveiket a győztes pályázatok idei kiállításán.