DZOptics KERLEE 35mm f/1,2

0

Hihetetlen jó fényerejű 35 mm-es objektív fejlesztését jelentette be a DZOptics.

Nem hallottál még róluk? Ne érezd rosszul magad emiatt! A teljes nevén Shenzhen Dongzheng Optics Technology kicsit több, mint 10 éve dolgozik az optikai iparban, igaz, eddig csak Ázsiai gyártóknak volt beszállítója. A főként megfigyelő kamerákhoz és ipari alkalmazásokhoz különlegesebb objektívet gyártó kínai cég most a fotó iparba is igyekszik betörni, ennek első lépéseként bejelentette első, fényképezőgéphez készülő objektívét, a KERLEE 35mm f/1,2-t.

A DZOptics KERLEE 35mm f/1,2 nem kevesebbet kínál, mint a világ legnagyobb fényerejű 35 mm-es gyújtótávolságú lencserendszerét, amelyet kisfilmes szenzorú tükörreflexes fényképezőgéppel használhatunk. E fényerő ebben a gyújtótávolságban azért nem elérhetetlen, hiszen a Leica távmérős kisfilmes rendszeréhez már kínál ilyet a Voigtlander, de tükörreflexes géphez ilyen eddig nem volt elérhető.

A 11 lencsetagból felépített objektív manuális élességállítást és manuális blende beállítást kínál. A rekesz állító gyűrűnél van lehetőségünk a declick funkcióra, azaz áttérhetünk az 1/3 Fé-enként beugró rekeszbeállításról folyamatos blendevezérlésre, amely videófelvételnél lehet hasznos.

A 30 cm-es közelponttal, 72 mm-es szűrőátmérővel és 0,12×-es nagyítási faktorral rendelkező objektívről gyártója azt mondja, hogy a legjobb rajzolatot 1-5 méteres tárgytávolságnál érhetjük el. A fényerőnél kisebb blendénél is szép bokeh érdekében nem kevesebb, mint 14 lamellából álló rekeszt alakítottak ki.

A DZOptics KERLEE 35mm f/1,2 Canon EF, Nikon F és Sony E bajonettel lesz elérhető ez év júliusától az Amazon.com weboldalon. Az objektív ára egyelőre nem ismert.