Népszerű téma lesz a 4-es metró!

0

Mint azt május végén a BKV tájékoztatásából megtudhattuk, megkezdték a 4-es metró szerelvényeinek átalakítását, amely a vezetőfülkét elválasztó fal elbontását jelenti. Az első ilyen szerelvény már be is állt a forgalomba, remek fotózási lehetőséget teremtve.

A torontói metró fotó: John Cavacas
A torontói metró
fotó: John Cavacas
Egyelőre még szerencse kell hozzá, hogy az automata által vezetett M4-es metrószerelvények közül kifogjuk azt, amelynél nincs választófal a vezetőfülke és az utastér között, de az biztos, hogy az idő múlásával egyre nőnek esélyeink. Ha jó helyen járunk, akkor ilyet kell lássunk az első kocsiban:
fotó: BKK
fotó: BKK
Ha tervezetten szeretnénk ilyen fotózásra menni, akkor szükség lesz egy kis vagy mini állványra, valamilyen fényellenzőre (pl. sötét pulóver) és hosszú expozícióra alkalmas fényképezőgépre. Nagyon jó fényellenző lehet a gumi napellenző, amelyet néhány ezer forintért beszerezhetünk! Gumi_napellenzo Ha nincs állványunk, vagy nem akarunk ezzel kellemetlenkedni, akkor az is elég lehet, ha a gépet igen stabilan a pulton tartjuk, vagy neki nyomjuk a szélvédőnek.
fotó: Hajdu D. András
fotó: Hajdu D. András
Az index videója: http://index.hu/video/2016/06/27/vezeto_nelkuli_metro/