Foolography Unleashed 2016

0

Aki folyamatosan nyomon követi írásainkat, annak bizonyára ismerősen cseng a Foolography név, sőt még az Unleashed is. Bár nem csodálkoznánk rajta, ha ennél tovább nem menne a visszaemlékezés, hiszen a német fejlesztőkről utoljára 2013-ban írtunk, bár az akkori vonalkód olvasó talán nem volt annyira érdekes, mint az Unleashed név alatt megjelent, Nikon DSLR-ekhez kínált GPS vevő, amely a képek geocímkézését segítette.

A Foolography kis csapata most ismét rivalda fénybe kerülhet, hiszen bejelentették új Unleashed eszközük Kickstarter projektként való debütálását. Az új eszközt egyszerűen csak majdnem láthatatlan okostelefonos DSLR távvezérlőként aposztrofálják.
Foolography_Unleashed_hand
A valóban kis méretű, USB-s kütyü nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a legtöbb Canon és Nikon DSLR-hez Bluetooth LE segítségével vezeték nélküli távvezérlési lehetőséget kínáljon, mindehhez a gép USB portját használva. Bár a Bluetooth LE sávszélessége nem teszi lehetővé a jó felbontású LiveView élőkép, illetve a teljes felbontású fotók továbbítását, az Unleashed áthidaló megoldásában mégis ellenőrizhető a helyes expozíció, sőt, a hisztogram is.
Foolography_Unleashed_N3
Az Unleashed lehetővé teszi a gép paramétereinek módosítását, az egyszerű kioldás mellett pedig programozott (időzített) sorozat és videófelvétel is készíthető.


A támogatott gépek listája a Kickstarter oldalon megtekinthető.

A projekt támogatása 10, 89, 109, 129, 239 vagy 539 euróval lehetséges, de 89 euróért csak az első 250 támogató kaphatja majd meg az új Unleashedet.