Újabb két Zeiss ExoLens került piacra

0

A Zeiss ez év januárjában jelentette be az Apple iPhone 6-os szériájához készült előtét lencséit, amelyek közül a 0,6×-ozó nagylátószögű előtét júniusban került piacra 200 amerikai dolláros áron, de a másik két bejelentett előtétre máig kellett várni.

A mai napon a Zeiss bejelentette Mutar 2.0x Asph T* tele előtétjének és Zeiss Vario-Proxar 40-80mm T* makró zoom-előtétjének piacra dobását. A 2×-ező előtét segítségével kisfilmes 56 mm-es objektív látószögét kapjuk, így portrékra ideálisabb gyújtótávolsággal dolgozhatunk (megj.: az iPhone 7 Plus második kamerája is ilyen látószöget kínál). Az aszférikus taggal is felszerelt tele előtét 200 amerikai dollárért vásárolható meg.

A Zeiss Vario-Proxar 40-80mm T* makró előtét változtatható gyújtótávolságot kínál, amelynek célja nem a látószög befolyásolása, mintsem inkább egyfajta kézi fókuszálási lehetőség, hiszen az egyik végállásban 3-5 cm közötti, a másik végállásban 5-8 cm közötti távolságban lévő témára tud élességet állítani az iPhone kamerája. Az előtétet 150 amerikai dollárért vásárolhatjuk meg.

Mindegyik Zeiss ExoLens használatához egy alumínium keretre is szükség van, ami külön megvásárolva 60 amerikai dollárba kerül, de léteznek kitek is, amelyekben kedvezőbb áron vehetjük meg a kiegészítő lencséket és a keretet is.