Samyang Premium MF 14mm f/2,4 és 85mm f/1,2

0

A Samyang két prémium kategóriás, kézi élességállítású objektívet jelentett be full-frame szenzoros fényképezőgépekhez, a Premium MF 14mm f/2,4 és a Premium MF 85mm f/1,2 modelleket.

Mindkét objektívet úgy fejlesztették, hogy akár 50 Mpixeles felbontású full-frame szenzor részletgazdagságát is képes legyenek kihasználni, illetve akár 8k videók felvételére is alkalmasak legyenek.

Az ultranagy látószögű, fix gyújtótávolságú objektív, a Samyang Premium MF 14mm f/2,4 két aszférikus, egy hibrid aszférikus, két extra alacsony szórású (ED) és egy nagy törési mutatújú lencsetagot is tartalmaz, így mind a képminőséget befolyásolú optikai hibákat, mind a méretet és a tömeget sikerült kordában tartani. A remek fényerőnek köszönhetően az objektív nem csak napsütésben, de gyenge fényben is jól használható, illetve akár asztrotájképek készítését is lehetővé teszi.


A Samyang Premium MF 85mm f/1,2 portréobjektív ultranagy fényerőt kínál, így igen szép háttérelmosás és bokeh is elérhető. A kiváló képminőségért egy aszférikus, a lehetőségekhez képest kis tömeg eléréséért pedig két nagy törési mutatójú lencsetagot alkalmaztak. Utóbbiak a szenzor sarkaiba és ideális szögben érkező fénysugarak létrehozásáért is felelősek.

Az új objektívek még ez évben piacra kerülnek, a 14 mm-es ultranagy látószögű fixet Canon EF, Nikon F és Sony E bajonettel dobják piacra, a 85 mm-es portréobjektív első körben csak Canon EF bajonettel lesz kapható. A termékek ára egyelőre nem ismert.