Jön az Olympus STF-8 makróvakuja

0

Az Olympus még a Photokina 0. napján jelentette be az OM-D E-M1 Mark II fényképezőgépe mellett az STF-8 jelű makróvakut, amelynek árát és piacra bocsátásának dátumát ma tették közzé.
Az időjárásálló kialakítású, levehető vakufejekkel rendelkező villanó decembertől lesz kapható 170 ezer Ft körüli áron.
ID: 24445
Sajtóközlemény:

Új makróvaku a professzionális rendszerek kiegészítésére

Kompakt, könnyű és masszív STF-8 makróvaku

2016. november 2., Hamburg – Az Olympus OM-D küldetése: pontosan azt megadni a profi fotósoknak és a fotózás iránt rajongóknak, amit szeretnének. Míg az új OM-D E-M1 Mark II még magasabb mércét állít a sebesség és a mobilitás terén, addig a teljes rendszer a fotózás egyszerűbbé tételére hivatott – minden tudásszinten. A kiegészítők köre most tovább bővül az STF-8 névre hallgató makró vakuval, mely 2016 decemberétől, 169.990.- HUF áron kapható a boltokban.

Az új, kompakt és könnyű vaku a fényképezőgépekben és objektívekben megismert tömítésrendszer alkalmazásával a világon elsőként por-, csepp- és fagyálló makró-ikervakuként jelenik meg. Az időjárásálló OM-D gépekkel és a hozzá való objektívekkel kiegészülő rendszer rendkívül sokoldalú használhatóságot kínál bármilyen környezetben – például lehetővé teszi a gondtalan fotózást esőben, vagy a harmattól áztatott hajnalok megörökítésekor.

Az STF-8 ikervaku kifejezetten makrófelvételek készítésére tervezett – mindkét vaku használatakor 8,5 a kulcsszám, egy fejjel pedig 6-os kulcsszám jellemzi. Az erősség aránya a jobb és bal (A/B) vakufej között 1:8 – 8:1 arányban állítható a vezérlőpanel két tárcsájával. A szuperpontos TTL auto-vakuszinkron mellett a teljesítmény manuálisan finomhangolható 1/1 – 1/128 között. A vaku teljes vezérelhetősége megkönnyíti a túlexponálás kiküszöbölését. Az árnyékok hatása a téma mélységére szintén pontosan állítható, mely ugyancsak nagyban hozzájárul a kreatív önkifejezés tökéletes megvalósítására.
A precíz kimenet vezérlés segít a kívánt fényerőhöz szükséges töltési idő optimalizálásában – így lerövidítésében – is.

A vaku konstrukciója lehetővé teszi a speciális objektívvel elérhető távolságnak megfelelő használatot – a vakufejek egyszerűen nem nyúlnak a szükségesnél közelebb. A fejek legfeljebb 60°-kal felfelé, illetve 40°-kal lefelé is dönthetők, valamint a gyűrűadapter mentén elcsúsztathatók – sőt, a fejeket le is vehetjük az adapterről, így rendkívül sokféle megvilágítási szöget és távolságot alkalmazhatunk.

A vezérlőegység elől távirányítással történő vakuvezérlés lehetséges az Olympus vezeték nélküli vakurendszereivel, infravörös vezérlés esetén (csak vezérlőként). Így, a külön kapható FL-900R és más, nagyobb vakuk a háttér derítésére használhatók, ezáltal még különfélébb fényhatás érhető el.
Az Olympus Focus Bracketing, Focus Stacking és High Res Shot funkciói az OM-D E-M1 Mark II, E-M1 és E-M5 MarkII géppel (csak manuális vakuvezérléssel) alkalmazhatók, ezzel is növelve a kreatív kifejezés lehetőségeit. A vaku használatával készülő sorozatfelvételek sebessége a töltési idő és a vakuvezérlés beállításai alapján kerül korlátozásra.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el:

STF-8 FŐBB JELLEMZŐK:

 • 8,5 kulcsszám mindkét fej használata esetén
  (6 kulcsszám egy fejjel)
 • Rendkívül kompakt kivitel
 • A vakufejek elmozgathatók, illetve levehetők a különféle megvilágítási szögek és távolságok használata érdekében
 • Háromféle M.ZUIKO objektívvel kompatibilis:
  az M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro,
  M. ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 Macro,
  és M. ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO objektívekkel
  Kiegészítő adaptergyűrű használata esetén többféle objektívvel is alkalmazható
 • Kis távolságok esetén is ideális, mivel a vakufejek nem ütköznek a témába
 • Az Olympus vezeték nélküli vakurendszereivel kompatibilis
 • Támogatja a többvakus, Focus Stacking és High Res Shot felvételeket is
 • Csepp-, por- és fagyálló (Cseppálló, porálló és fagyálló az Olympus tesztelési eljárásainak megfelelően)
 • Visszahúzható diffúzor (tartozék)