Portraiture kreatív használata az esküvőfotózásban – előadás

2

Hosszú Zoltán, az Új Generációs Esküvői Fotográfus Képzés (UGEF) oktatója vezette be az érdeklődőket a Portraiture retus plugin használatába, különös tekintette az esküvői fotóknál történő felhasználására.

Az előadás első felében az alapokról esett szó, megvizsgáltuk a plug-in kezelőfelületét, az egyes csúszkák funkcióit és a használat alapjait.
Mint megtudtuk, a hatékony munka feltétele az eredendően jó maszk létrehozása, hiszen így biztosítható, hogy a bőr textúráját a legjobban megőrizve azt látványosan lágyítsa.

A Lightroom plug-in kicsit nehézkesebb használható, mivel a Photoshop verzióban természetes módon új rétegen kapjuk meg a módosított képet, amellyel utólag még tovább dolgozhatunk, további kézi retusálásokat elvégezve, illetve akár rétegmaszkot is helyezhetünk a rétegre.

A plug-in segítségével jelentősen felgyorsíthatjuk a bőrretusálási munkát, kis gyakorlattal valóban pillanatok alatt elvégezhető a porté képek alap bőrretusálása, a további kézi munka pedig nyilván modelltől és fényektől is függhet.