Sony FE 100mm f/2,8 STF GM OSS

0

A 85 mm-es hagyományos portré objektív mellett a Sony egy apodizációs szűrővel ellátott, stabilizátoros portré objektívet is piacra dob full-frame szenzoros MILC-eihez.

A Sony FE 100mm f/2,8 STF GM OSS apodizációs szűrőt is tartalmaz, amelynek köszönhetően a háttérben lévő fényfoltok (bokeh) a hagyományos objektívek éles határvonalaival szemben lágy peremű, lágy átmenetű lehet. A szép bokeht ezen felül a 14 lamellás blende is szolgálja. Kis közelpontja révén akár 1:4 leképezési arány is elérhető, így közelképek készítésére is használható.


A GM szériás, időjárásálló szigetelésekkel ellátott objektíven rekeszgyűrű is megtalálható a közvetlen blende vezérlésre, amelynél fokozatos, vagy fokozatmentes beállítás is választható, így videofelvételek készítésére is tökéletesen alkalmas. Itt is elérhető a programozható, fókusz rögzítő gomb.

A fókuszmeghajtást DDSSM (Direct Drive Super Sonic Motor) rendszer végzi, amely gyorsaságán túl halk működésével tűnik ki a többi megoldás közül.

A Sony FE 100mm f/2,8 STF GM OSS márciustól lesz kapható, ára várhatóan 1500 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

Kiváló háttér eléletlenítésre képes a Sony 100mm gyújtótávolságú, F2.8 fényerejű STF G Master™ portréobjektívje

A Sony bemutatott egy új full-frame 85mm gyújtótávolságú, F1.8 közép-teleobjektívet és egy kompakt rádióvezérelt vakut is

A Sony két új objektívet mutatott be 2017. február 7-én a népszerű E-bajonettes, cserélhető objektíves fényképezőgépekhez, köztük a G Master sorozat új zászlóshajóját: az egyedi STF™ (Smooth Trans Focus) kialakítással rendelkező FE 100mm F2.8 STF GM OSS teleobjektívet (SEL100F28GM), amellyel lélegzetelállító bokeh felvételeket készíthet. A hobbi és amatőr fotósok kelléktárából nem hiányozhat az új, kompakt és pehelykönnyű FE 85mm F1.8 fix lencsés portréobjektív sem (SEL85F18), amelynek segítségével csodálatos portrék készülhetnek.

A Sony továbbá bemutatta az új nagy teljesítményű, kompakt méretű rádióvezérelt vakuját (HVL-F45RM) amelyet a Sony α7 full-frame fényképezőgépeihez csatlakoztatva készíthet professzionális fotósorozatokat.

FE 100mm F2.8 STF GM OSS teleobjektív
Az új, speciális tervezésű 100mm STF full-frame teleobjektívvel gyönyörű bokeh effektet érhet el, mindezt olyan kivételesen magas felbontás mellett, amely a Sony csúcsminőségű G Master objektív teljes sorozatára jellemző. Tudásának és teljesítményének köszönhetően ideális portré-, divat-, természet- vagy esküvői felvételekhez.

Az impozáns képlágyítási effekteket a lencse fejlett optikai felépítése teszi lehetővé, amelyben egy új fejlesztésű, apodizációs szűrővel ellátott 11 lamellás blende foglal helyet. Az apodizációs szűrő a felvételen belül csodálatos átmenetet képez a fókuszált és az életlen területek között, ezáltal a kép kivételesen lágy, mélyebb térérzetet keltő bokeh effektet kap. Ennek hatására a fotóalany, legyen az az előtérben vagy a háttérben, szinte előugrik az életlen térből, ezáltal természetes, finom élményt nyújtva a nézőnek. Az objektív kialakítása minimalizálja a sarkok felé tartó sötétedéseket, így a lehető legszebb képminőséget érheti el.

Mindemellett az új 100mm objektív támogatja a kontrasztérzékelős autofókuszt és a focal-plane fázisérzékelős fókuszszenzort is, valamint egy rendkívül pontos, gyors és halk működésű, közvetlen meghajtású motor (SSM) rendszerét rejti magában. A SEL100F28GM objektívvel kiváló, akár 0.25x makrófelvételeket készíthet, amelyhez segítségére lesz a beépített fordítógyűrű, a beépített Optical SteadyShot™ képstabilizáló rendszer, a testreszabható exponáló gomb, az AF/MF kapcsoló és a közgyűrű. Az eszköz ezenkívül por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik.

FE 85mm F1.8 fix lencsés teleobjektív
Az új SEL85F18 fix lencsés közép-teleobjektív könnyű testreszabhatóságának, kis tömegének és kompakt méretének köszönhetően bármelyik Sony fényképezőgép tulajdonosnak fontos kellékévé válhat, legyen szó professzionális felhasználóról vagy egy lelkes kezdőről, aki most vett először a kezébe APS-C vagy full-frame fényképezőgépet. Az F1.8 rekeszérték és a 85mm-es gyújtótávolság lehetővé teszik, hogy kivételesen éles, lágy hátterű portréképeket készíthessen.

Az új fix objektív 9 lamellás, körkörös blende nyílásával még természetesebb bokeh hatást érhet el, a gyors, precíz és halk fókuszálásról pedig a dupla lineáris motor rendszer gondoskodik. Az exponáló gomb testreszabható, akár a fényképezőgép több más funkciója is hozzárendelhető, mint például a népszerű Szem AF beállítás. Az objektív mindemellett tartalmaz egy gyors működésű fókuszgyűrűt és AF/MF kapcsolót is. Az eszköz por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik.iii

Új, kompakt méretű rádióvezérelt vaku
A Sony új, HVL-F45RM vakuja a rádióvezérelt világítási rendszert további képességekkel ruházza fel, melynek köszönhetően kompakt, professzionális fényképezésre nyújt ideális megoldást, ha együtt használjuk a jelenleg elérhető FA-WRC1M vezeték nélküli távirányítóval, illetve FA-WRR1 vevővel.

Az új vaku, amelynek célja, hogy a kompakt Sony E-bajonettes fényképezőgépet kiegészítse, beleértve a full-frame méretű α7 modelleket, kiterjeszti a megvilágítás kimenetének maximumát egészen GN45-ig. Ez kellő megvilágítást ad még fényvisszaverővel vagy nagy sebességű vakuszinkronnal (HSS) készülő fotóknál is. A HVL-F45RM vezeték nélküli rádiós vezérlési képességei lehetővé teszik, hogy akár adóként, akár vevőként használjuk egészen 30 méteres távolságig, ezáltal ideálisan alkalmazkodva kreatív megvilágításokhoz, egyszerre több vakut használva. Sőt, ellentétben az optikai vakurendszerekkel, a távvezérlésű vakuk nem igényelnek közvetlen rálátást a komponensek között a megfelelő működéshez, ezáltal az éles napfény csak minimális hatással van a jelátvitelre és irányításra.

Kiváló energia jellemzi az új Sony HVL-F45RM vakut, amellyel akár 210 sorozatot is készíthet egy feltöltéssel. Az eszköz kezelése rugalmas és sokoldalú, vertikálisan akár 150o fokig, horizontálisan pedig teljes 360o fokban forgatható és lefelé akár 8o fokban dönthető. A mindennapi használatot segíti az új, nagy méretű és jól látható LCD kijelző, a LED fényforrás, valamint az átalakított menürendszer, amely a Sony legújabb fényképezőgépeiben is megtalálható. Az eszköz por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik.