Tölthető a RAW Therapee 5

4
1 409

Új verzió érhető el a Windowsra, Mac-re és Linuxra készült RAW konverterből.

A RAW Therapee 5 rögzíthető szín mintavevő pipettát, 32 bites TIFF támogatást, két új eszközt (Retinex és Wavelet), automatikus színzaj szűrést és monitor színprofil támogatást hoz.

A szoftver ingyen letölthető a fejlesztők weboldaláról.

Morgan Hardwood

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólás

Ezzel az e-maillel már van regisztráció ezen a site-on. Használd a Belépés funkciót vagy adj meg másikat.

Hibás felhasználónevet vagy jelszót adtál meg

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

4 hozzászólás

újabbak
legjobbak újabbak régebbiek
1

Arról van valahol valamilyen leírás, hogy mire alkalmas a Retinex és a Wavelet? Unstable verzióban már régen benne van, de nem jöttem még rá a használatuk gyakorlati előnyeire, főleg a Wavelet-ére nem.

Szerző2
Irházy Róbert (Birdie)

A RAWpediában írnak róla, de ha ebből rájössz, hogy micsoda, akkor kalap le 😀 Én olvastam, de csak odáig jutottam, hogy mindkettő valami hiperszuperabrakadabra algoritmus és zajszűrésre meg asztrofotókhoz jó főképp, utóbbi valami emberi látáshoz hasonló hókuszpókuszt is csinál meg ködmentesítés, stb...
Működés közben ha látnád, akkor talán többre mész vele.

http://rawpedia.rawtherapee.com/Wavelets
Retinex csak nyersfordításban franciáról:
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http://rawpedia.rawtherapee.com/Retinex/fr&edit-text=

3

Ha jól tudom, akkor a programot egy magyar srác kezdte el fejleszteni, Horváth Gábor, aki még mindig benne van a csapatban. Közszolgálati jelleggel, mint a téma iránt érzékeny szakportál, nem keresnétek meg, hogy adjon némi felvilágosítást a dologról? 🙂 Közkincsé lehetne tenni, és tényleg a célközönséget céloznák meg vele, ha itt a Pixinfón is megjelenhetne.

Szerző4
Irházy Róbert (Birdie)

Nem tudom mennyire van még benne, szerintem semennyire. Gyanítom ugyanis, hogy ha benne lenne még, akkor az új verzióról nem egy külföldi site-ot bogarászva találnék infot, hanem direktben elküldené nekünk (esetleg a PR-os, ha van).