Új hozzászólás rendszer a Pixinfo.com-on

35
755

Leváltjuk a korábbi, regisztrációhoz kötött hozzászólás rendszerünket a remélhetőleg többek által könnyebben használható, facebook fiókot használó komment dobozra, amelynek előnye azon túl, hogy nem szükséges a Pixinfon külön regisztráció, hogy az egyes híreinkhez, cikkeinkhez facebook oldalunkon megjelent postok alatti kommentekkel szinkronban működik.

Azok, akik eddig csak a facebook oldalunkon véleményeztek, hozzászólásaik az új postok esetében a pixinfo.com oldalon is megjelennek, illetve aki a pixinfo.com-on megjelent cikk/hír alatt kommentelnek, azok véleményei is látszanak a facebook oldalunkon.
A korábbi, regisztrációval elérhető hozzászólás dobozt lassan kivezetjük.

Remélhetőleg az új rendszer jobban elősegíti majd az Olvasóink közötti kommunikációt és hasznos vitákat, vélemény cseréket tesz majd lehetővé.

Hozzászólások

hozzászólás

35 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Minden orgánum magánügye, hogyan szervezi magát, persze másik oldala az milyen fogadtatásra talál.
  Sok apró tételből áll össze, ami mögött sok megnyilvánulása áll. Egy nem számít semmit, de sok semmi?
  De hagyjuk ezt a filozófiai maszlagot.
  Nekem egyik fogadalmam a virtuális világgal kapcsolatban, hogy semmilyen közösségi megosztó oldalon nem regisztrálók, legyen az bármelyik, mert gusztustalan mellékterméke a folyamatos adathalászat.
  Ebben nem kívánok részt venni, azt hiszem ez jogos elvárás részemről.
  Ha ez a végleges elképzelés, akkor József Attila-i utat fogom választani, hagyom magam, hogy kihagyjanak (tessék olvasgatni)☺
  Ja, vonat elé nem vetem magam😂

  • Nem értem a problémádat.
   Ha titkolni akarod a polgári neved, vagy csak félsz, hogy az ismerőseid számára kiderül, hogy te szereted a fotózást, akkor sincs semmi veszve, simán regisztrálhatsz egy gmail e-mail címet, amivel regisztrálhatsz a facebookon ezzel a profilképpel és ezzel a névvel, semmi más személyes adatot nem kötelező megadnod, ráadásul ha csak a pixinfon használod, akkor még annyira sem vagy ezzel veszélyben, mint a pixinfos regeddel, hiszen a facebookot talán kicsit nehezebb feltörni, mint egy kis (NAGY) magyar fotós site-ot 😉 .
   Adathalászat miatt meg felesleges aggódni, hiszen egy másra sehol nem használt e-mail címmel regisztrálhatsz.

   De természetesen te dolgod, hogy haladsz-e a korral, vagy sem 😉 !

   • Birdie!
    A nevem olvasható a profilomon, ami valós, és a fényképem (nem egy épületetes szépség) is felismerhető.
    Tehát nem takargatom magam.
    Írásaimat vállaltam, pedig tudom, hogy sokszor nehéz eset vagyok.
    Ez van, mindig ilyen voltam.
    A leírt adathalászat mellett, van még egy fontos dolog.
    A kapcsolat rendszer is megváltozik, nem csak a Pixinfóval, de oldalirányba is kiszélesedik, ahol egy Pinxinfótól független információ áramlás is beindul.
    Alapvetően ez egy pozitív, közösségkovácsoló erővel is bír, ami addig jó, amíg nem tör ki egy konfliktus és beindulnak az észérvek nélkívüli megnyilvánulások.
    És itt nincs moderáció, ami kézben tudná ezt tartani.
    Láttam már itt is hasonlót régebben és nekem erre nincs szükségem.
    Ezért, egy számomra kedves regionális lapot is ott hagytam, ahová cikkeket fotókat készítettem úgy hogy még a lap működésében is részt vettem.
    Soha ne mond, hogy soha, de ez nekem komoly frusztrációm.

   • Szóval akinek nincs fésze vagy okostelója, az egy dinoszaurusz, szerinted! Viszont van aki ebből a “haladó korból” nem kér, ennyi. Van élet Zuckerberg világán és a Pixinfón kívül is. Legfeljebb nem kommentelünk. Azért köszönjük az oldalt, a cikkeket és infókat!

   • Bördi,
    a respekt változatlansága mellett azt kell mondanom, hogy félreérted a helyzetet.
    Nem a korral nem akarunk haladni. A kor maga egy informatikai trágyadomb, ezt szépíteni, magyarázni, indokolni nem fogod tudni, és ebben az FB-nek, Instának stb. élenjáró szerepe van. Mint ahogy nem óhajtunk csipet a csuklónkba, nem akarunk okoslepedőt sem magunk alá, azt sem akarjuk, hogy egy olyan rendszer kapcsolódjon a mindennapjainkba, aminek eddig semmi szükségét nem éreztük. Van így is éppen elég kötelező penzum, melyeket el sem kerülhetünk, mert “gazdaságosak, ésszerűek” – csak éppen mindig és elsősorban annak, aki ránk kényszeríti. Nem kellene ezeket még tetézni az FB-vel is – amit mellesleg én is kerülök, mint a szappangyári dögkutakat szokás, ami szintén egy hasznos intézmény, de – dögkút, még ha sokan másnak is nevezik. A példa nem igazán jó, mert ez utóbbi legalább szükséges rossz.
    Ez elvi kérdés, és némi megnyugvással konstatálom, hogy az általam eddig is értékes megnyilvánulásaikon kersztül ismert olvtársak sem gondolkoznak nagyon másként a dologról.

    Mindettől függetlenül ez valóban a ti belügyetek, mi ezentúl is örömmel látogatjuk az oldalt, és azt sem felejtjük el, hogy mennyi munka és elhivatottság van mögötte. Csak éppen néhányan már nem fogunk rá reagálni.

   • Kedves Sándor!

    Egyetértek a leírtakkal, de hadd egészítsem ki.
    Nem azt akarjuk, hogy csipet ültessetek a tarkótokba, és azt sem, hogy a google minden rezzüléseteket kövesse. Egyszerűen ez a döntés a hatékonyabb kommunikáció érdekében született.
    Minderre egyébként nem került volna sor, ha az új site-ra átállást követő hónapokban nem azt kellett volna tapasztalnunk, hogy a régi blogos kommentelők teljesen eltűntek és a korábban min. 10-12 hozzászólást megért blogposztok újabban csak 1-2 hozzászólást kapnak, de még az izgalmas bejelentéseknél is csak 3-4 lézengő kommenter jelent meg az oldalon. Lehetséges, hogy ennek az volt az oka, hogy kötelező regisztrációra volt szükség. Ki tudja. (ezzel kapcsolatban nem érkeztek panaszkodó e-mailek)

    Mindenesetre ha eddig akartatok volna kommentelni, akkor lett volna rá lehetőség és nem csak az a 6-7 ember jelentette volna a pixinfo nagy kommentelő bázisát. Ha jól látom (és a rendszer nem téved), Neked is ez az első hozzászólásod az új pixinfo bevezetése óta. Nem baj, félre ne értsd, csak ez számomra azt jelenti, hogy egy olyan funkcióért állsz most ki, amit magad sem használtál az elmúlt fél évben és igazából akik eddig használták, de ezután nem fogják, azok kb. 4-en vannak.

    Ezzel szemben a facebookon valahogy, valamiért, eleve pörgősebb volt a hozzászólás. Nyilván azért, mert könnyebb volt.

    Nos, mivel az maximum az ellenségeinknek lehet érdeke, hogy egy senki által sem olvasott lapnak tűnjünk, holott a facebook oldalunkon remekül látszik, hogy rengetegen olvastok, vannak megosztások, lájokok és hozzászólások is bőven, így keresnünk kellett egy olyan megoldást, ami az ottani pörgősebb kommentelési kedvet behozza az oldalra.

    Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy semmi értelme meghagynunk kétféle kommentelési lehetőséget az oldalon: erre írtam, hogy akinek nincs facebook accountja, az olyan, mint ha nem lenne mobilja vagy internethozzáférése. Teljesen jól el lehet lenni úgy is, de a hatékonyabb kommunikációhoz mindegyikre szükség van, akár tetszik, akár nem, ma már a facebook is az információcsere szerves része lett. (sajnos volt, aki a példám félreértette, de talán most ő is megérti – Üzenünk Brüsszelnek is, ha kell 😀 ).

    Szóval én azt gondolom, hogy elképzelhető, hogy sokaknak ez rosszul esik, Takivillt, kanyoszonikot, de még Balit is megértem, hiszen ők azért sokszor hozzászóltak. Azoknak a fennakadását viszont nem tartom reálisnak, akik eddig nem igazán jeleskedtek a hozzászólásokban. Mivel eddig se akaródzott, nyilván ezután sem az lesz az életcéljuk, hogy ők legyenek a legaktívabb hozzászólók, így kvázi nekik a “tökmindegy” kategóriába kellene esnie annak, hogy miként lehet mostantól hozzászólni az anyagainkhoz.

    Summa summarum, az legyen a legnagyobb bűnünk, hogy egy olyan szolgáltatást kapcsolunk ki fél év türelmi idő után, amit összesen 20-30 ember használhatott, ebből 90%-uk havonta jó esetben 1-2 kommentet írt, a fő hozzászólók száma pedig 6-7-re korlátozódott, mindeközben szélesebb kommunikációs teret engedünk és közelebb hozzuk egymáshoz a pixinfos olvasókat a facebookos követőkkel.

    Sajnos azt kell mondjam: ez van, nekünk is haladni kell a korral, Nektek is ezt kívánom!

   • Birdie, és az nem jó megoldás, ami pl. a geeks.hu-n is van, h mindenféle regisztrációval hozzálehet szólni, plusz még anélkül is?

 2. Az, hogy 2017-ben valakinek nincs facebook accountja nagyjából olyasmi, mint ha nem lenne telefonja, vagy internet hozzáférése. Meg lehet nélküle lenni, több millióan boldogan meg is vannak enélkül, de semmiből nem telik egy regisztrációt végezni. Kb. egyszerűbb, mint amikor pár hónapja ide regisztráltatok, hiszen még csak e-mail cím sem kell hozzá (a facebookra lehet telefonszámmal is regisztrálni).

  A kivezetés oka pedig egyszerű: a facebookos szinkronizációval lehetővé vált, hogy a pixinfon írt hozzászólások és a facebookon írt kommentek együtt jelenjenek meg, azokat mind az oldal olvasói, mind a facebookos követők lássák, illetve reagáljanak rá, ráadásul az időrendi sorrend is jobban nyomonkövethető. Ez a régi komment motor sajnos ezt nem teszi lehetővé (és még a sorrend kibogarászása sem mindig egyszerű, főleg ahol sok komment gyűlik össze). Jelenleg optimistán nézve is mindössze kb. 6-7-en használjátok, szemben a facebookon lévő sokkal több hozzászólóval. Így nem látjuk értelmét, hogy ezt a kicsi de zárt külön komment rendszert megtartsuk a facebookos mellett.

  Megértéseteket köszönjük!

 3. Az alábbi problémák vannak a FB-al, amit talán sokan nem is tudnak: (– Szűkszavúan a lényeg!):
  Ha valaki regisztrál, de nem használja rendesen, rendszeresen küldi a megadott e-mail címre az üzeneteket, figyelmeztetéseket, pl. h keressen ismerősöket. Ilyenekkel alaposan teleszemeteli a postaládát.
  FB regisztráció után elkezdi figyelni IP cím alapján annak mindennemű tevékenységét, internetes mozgását. Más dolgaival is kapcsolatot keres. Az internetes tevékenység alapján akár lehetősége lesz egy személyiségi jellem profil felállítására is. (Nem maradhat titokban semmi sem, mindent megtudhat az illetőről ha akarja, ha nem, ha titkolja (pl. álnévvel), ha nem.) stb.

  • Mivel egy olyan gmail címről regisztrálsz, amit csak és kizárólag a facebookos accountod létrehozására használsz, kit érdekel, hogy milyen e-maileket küldözget arra a címre, amit nem is olvasol?

   Az internetes szokásaidat sokkal jobban figyeli a google, mint a facebook. S mivel neked már van youtube-os accountod, így te sem kerülsz ki a megfigyeltek köréből. Btw., nem az IP cím alapján követik nyomon az internetezési szokásaid és az érdeklődési köröd, hanem a google-ös accountod alapján (ugye gmailos e-mail cím, amibe folyamatosan be vagy jelentkezve, illetve google plusz (mi az istenért nem lehet itt plusz jelet írni? 😀 ) , valamint youtube. És ennyi már elég ahhoz, hogy a google tudja, milyen oldalakat szoktál nézni – kivéve, ha mindent privát ablakban indítasz).

   Más dolgaival meg ne foglalkozz, hiszen te úgysem azért regelnél, hogy ismerősnek jelölgessenek (mint én anno google plusz regisztrációmat sem a közösségi rész miatt tettem, hanem mert muszáj volt az analytics miatt – ettől függetlenül semmi gondom nincs azzal, hogy ott ismerősnek jelölgetnek, tegyék, úgysem reagálok ott semmire 😀 )

   Szóval nekem úgy tűnik srácok, hogy részetekről ez perpillanat egy kicsit olyan durcás kisgyerekes AZÉRTSEM! és kitaláltok mindenféle fura indokokat, hogy miért nem 🙂

   • Én most már árgus szemmel figyelem két napja, hogy milyen pluszt hozhat ez a változás.
    Ez abból áll, hogy mennyi a fészes hozzászólás és mit tud többet adni.
    Ebben a hozzászólási formában, úgy érzem, egymás tiszteletben tartása mellett, sok eltérő véleményből tudunk tudásmorzsákat csipegetni.
    Nem sokat lájkoltuk egymást, nem is volt rá szükség.
    Jelenlegi állás nálam, ez a serpenyő mindent lehúz.

   • Én nem durcásságból kifolyólag nem akarok a FB-ra regelni, hanem mert számomra egy igen tolakodó, erőszakos, szemtelen oldal, amit nehezen tolerálok, valahogy nem csípem a búráját, ahogy az ilyen típusú embereknek sem.
    A Google és a YT ennyire nem ilyen, meg azok nem olyan személyes jellegűek mint a FB. A FB-on maga a személy lenne a lényeg szerintem.

    Na, de tegyük fel, h valaki valamilyen álnéven regisztrál a FB-ra, és ezzel elkezd kommentelni. Az ugye mindjárt látszik, h valaki nem közösségi célzattal, rendesen használja a FB-ot, csak egyéb célra, pl. hozzászólásokra. Felmerül a kérdés vajon mennyire szereti az ilyet a FB közösség? Vajon nem szólja-e meg? Nem tartja-e trollkodásnak? Ilyen oldalakon mint a Pixinfo talán nem, legalábbis nem teszik szóvá, legfeljebb csak gondolják, h miért nem rendes jelleggel használja ezt a közösségi oldalt, de más, pl. politikai oldalakon már szóvá teszik, le is írják. Nem flusztráló ez így egy kicsit? Nyílván nem kötelező más oldalakon is kommentelni, ezt meg is lehet állni, de azt már nehezebb, h más ismerősök,stb. oldalait, ne látogassa meg, és ebből már adódhatnak bonyodalmak, ha ezt sűrűbben teszi.
    Ha esetleg nem is érez valaki ilyen jellegű lebecsmérlést, akkor is felmerülhet benne az, h nem rendes tagja a közösségnek, csak úgy van jelen mint valami külsős. Ha meg már regisztrál, akkor meg miért nem rendes (saját) névvel, rendes használattal teszi?
    Bizony felmerülhetnek ilyen jellegű kérdések is, amelyekre a válaszok nem mindenki számára egyértelműek.

   • Az YT és Google csak szokást figyel, mert karakter bevitel keresésnél van.
    Lásd +50 és célzott reklám.
    Másról nem nagyon tudok.
    Az fb-nél az általad írt szöveget elemzik.
    Ez azért nagy különbség.

   • Sajnos igen nagy hatalom van a kezében a Googlenak is. Ha akar akkor az is tudhat mindenről, az is tud figyelni is, adatot gyűjteni, elemezni, és ezeket meg is teszi.

 4. Csak mutatom, hogy az új facebookos komment rendszer 2 nappal ezelőtti bevezetése óta már érkezett egy olyan hozzászólás, ami enélkül nem jött volna. Egy olyan olvasó kommentelt, akinek van facebookos accountja, de nem regisztrált pixinfo olvasó. Vélhetően nem is regisztrált volna csak azért, hogy elmondhassa tapasztalatát a Hama táskájával kapcsolatban. Így viszont megtette és ha valaki újból olvasni fogja a cikket, most már az ő tapasztalatait is megtalálja:

  https://pixinfo.com/cikkek/hama-defender-taskak/

  • Nem viccelnék vele annyira.
   Sokunknak olyan munkája lehet, ahol alapkövetelmény , hogy FB profilja nem lehet.
   Esetleges munkakeresésnél is kétes, hogy pozitívan, vagy negatívan bírálják el, csak egy apró megnyilvánulása miatt.
   Ezek azért szerintem komoly érvek.
   Csak egy konkrétum az elmúlt napokból.
   Bocsánat Dani, hogy te vagy az.
   Napokban regisztráltál és a keresőben pik-pak lehívtam a teljes profillodat, még belépnem se kell a FB-ra.
   Azért tessék ezen is elgondolkodni.

   • Rendkívül örülök, hogy ennyi illusztris személyiség és közszereplő között lehetek akiknek létszükséglet az anonimitás 😀
    Talán akkor bent kellene maradni a pánikszobában 😀

    U.i sem Dani nem vagyok sem nem a napokban regisztráltam, de azért helyesek az adatok 😀

   • lehet engem kevert ide 😀 szóval adatlekérés még nem tökéletes. Egyébként saját vélemény: ha már igy felburjánzott itt a vita én is leírom mit gondolok egyet éretni nem kell ez saját meglátás. és ennyi.
    1. az egész internet folyamatosan figyel mindent honnan hova kattintasz.. teszi ezt a célzott reklámok stb kedvéért. nos ennek szerintem 2 hozadéka van. 1. amiről senki nem beszél pedig a legnagyobb hátrány.. most már annyi a beépülő reklám süti kuki mifaszom flash hogy ahhoz hogy ugyanolyan gyors legyen a “munka” 5-6 szor 8 szor mittomén hányszor akkora teljesítmény kell mint korábban. mert amúgy ha az egész net annyiból álna hogy fenn vannak az adatok szervereken txt jpg azt joccakát.. akkor lehet elég lenne egy sima 1 magos proci 512 rammal. ez a hátrány.
    a követgéts egy statisztikai adat lesz… pl magyarország 2016 december 23. sex tartalom lehívás +1 ember. kb ennyi. a google sose fogja felhívni anyádat hogy pornót nézett drága fiacskád. v a szomszédot hogy rákeresett hogy mi a tököm az a kecskegyilok kakipornó. 😀 ehelyett pl annyit tesz hogy nekem a tampon reklám helyett feldobta a casio órákat sok helyen.. mivel azokat néztem. ez is reklám de kevésbé idegesítő. igy szerintem hasznosabb

    aztán még egyéb: munkával kapcs: az a munkahely ahol azt várják hogy egy öltönybe zárt skatulyából kihúzott sosemiszom jó-gyerek vagyok akinek nincs élete cska a szent munka menjen a picsába.. én ott nem dolgozom. sőt ezennel felszólítok mindenkit aki olyan helyen dolgozik gyűtsük e cégeket és tiltakozzunk ellenük. mert ez baromság. bannolni eltaposni felgyújtani az ilyet 😀 (nem komolyan venni). és végül. nekem nincs rejtegetni valóm.. azt meg nem posztolom hol tartom a széfet és a széfkulcsot hogy egy tolvaj ez alapján jól járjon.. bár ehhez köze van annak is hogy nincs kucsom meg széfem se amit nyitnék. 😀

   • “Sokunknak olyan munkája lehet, ahol alapkövetelmény , hogy FB profilja nem lehet.
    Esetleges munkakeresésnél is kétes, hogy pozitívan, vagy negatívan bírálják el, csak egy apró megnyilvánulása miatt.”

    Látom, még mindig nem érted, de ígérem, utolsó próbálkozásom arra, hogy érthetően elmagyarázzam, miért nem kell tartani sem a facebookos adattárolástól, sem a jelenlegi, sem a jövőbeli főnöködtől.

    1. kanyoszonikként most is rád lehet keresni és megnyilvánulásaid megtalálni, ergo már így is simán kirúghatnak, mert nem vagy Nikon párti 😛
    2. a facebookra simán lehet regisztrálni kanyoszonik névvel, akár egy olyan e-mail címmel is, amit most regisztrálsz, csak azért, hogy a facebook accountod létrehozd, ergo pont annyit fog rólad tudni a facebookos rendszer, mint a pixinfos
    3. senki sem mondta, hogy a facebookos komment rendszerben mindenkinek a polgári nevét kell használnia – hozzáteszem, ez azért talán azért is célszerűbb, mert kevésbé tűnhet trollnak az ember, ha nevét és arcát adja a dologhoz
    4. a pixinfos kommenteléshez létrehozott facebook profiloddal nem szükséges lájkolni a kétfarkú kutya pártot, meg a felcsúti stadiont és akkor a főnököd se tudja meg, hogy valójában tényleg kaszton kívüli vagy 😀

   • nik-ra végződik, talán evvel benyalom magam a Nikonosokhoz is.🤗
    Teljesen tisztában vagyok elejétől fogva, hogy mit mondasz és igaz is.
    Igazán azt a nagyfokú unszimpátiát kell legyőzni és megrágni a Fb-kal szemben.
    Talán sikerül, de ehhez idő kell.

 5. Nekem van FB oldalam, és próbálom tudatosan használni, nem azon élni az életem. Ennek ellenére drága Zuckerberg barátunk, és népes csapata azt tartja rólam nyilván, hogy republikánus kötődésű vagyok, odáig vagyok az abc news csatornáért, a Nyírségért, Németországért, Svájcért, a Figyelő című szaklapért, Heckler & Koch G3-ért, a 2008-as Bolt filmért, Petőfi Sándorért, a reggeli televíziózásért, meg még egy jó pár dologért, ezért ilyen témájú reklámot kell elém tolni nap, mint nap. Gyűjti, tárolja az elkezdett, de el nem küldött üzeneteimet, beírásaimat, nyilvántartja az eszközeimet, azok IP címét, megközelítőleges tartózkodási helyemet, az összes, telefonomon lévő telefonszámot, amit már töröltem, azt is. Beazonosítható, hozzám köthető sütiket helyez el az eszközeimen. És igazából csak arra használom a FB csatornáját, hogy kapcsolatot tartsak tőlem messze került barátokkal, ismerősökkel, rokonokkal, és fotós csoportokban inspirációt és modellt találjak. Nem lájkolok agyba-főbe, nem osztok meg napi cukiságokat és egyéb dolgokat. És ez csak az, amit az orromra köt a FB, ennél sokkal több gyűjtött adatot nem köt az orromra, és azt sem, hogy ezeket kinek adja el. Mindezt úgy, hogy privát böngészésre állítom minden eszközömön a böngészőt, a sütiket törlöm, érzékenyebb téma esetén másik böngészőt használok.

  Nem ingyenes a FB, magunkkal fizetünk, az életünk minden egyes kis rezdülésével. Ahogy a Google-nak is, és minden más ingyenesen elérhető szolgáltatás üzemeltetőjének. Az megvan mindenkinek, hogy a Yahoo is baromi személyes adatokat tárol titokban rólunk? Legalábbis nem láttam erre vonatkozóan semmit. Van flickr albumom. Egyszer úgy alakult, hogy egy új, frissen telepített számítógéppel kellett külföldre mennem, és a hotel wifijére kapcsolódva próbáltam belépni a flickr albumomba. Nem engedett, mondván külföldről, ismeretlen eszközről próbálnak a fiókomba a felhasználó nevemmel és a jelszavammal belépni. Letiltotta a belépést a rendszer, és erről e-mailt is küldött. Viszont ugyanarra a wifi hálózatra csatlakozva a telefonomról simán be tudtam lépni, mert azt az eszközt hozzám kapcsolta, nyilván tartotta nálam. Örülhetek, hogy véd engem. De mit tud még rólam? Mire használja fel?

  Annak, hogy a kommentek visszaestek, nem feltétlen csak a regisztráció az oka. Nekem még mindig átláthatatlan az oldal. Van néhány kiemelt friss tartalom szép nagy képpel, most pillanatnyilag 7, vegyesen tesztek, bejelentések, érdekességek, hasznos tippek, amiknek a címéből nem lehet rájönni, hogy mi is az. Hír, cikk, bemutató, figyelemfelkeltés valamire? Aztán még 4, kevésbé kiemelt tartalom, szintén vegyesen, leírás nélkül, kisebb képpel. Ezt követően pár régebbi hír, cikk, aztán az őskáosz, random módon felbukkanó 2013-as, 2015-ös, 2016-os tartalmak. A régi oldal jobban tagolt, tematikusabb volt. Megszűnt a blog, amit számomra nem tudott tartalmában pótolni ez az új rendszer. Megszűnt a fórum, ahol sok hasznos, hiánypótló információ volt elérhető. A blog hozzászólás rendszere tarthatatlan volt. Volt néhány alkalom, amikor jó pár szöget vertem én is a koporsójába, ezért bűntudatot érzek, hogy megszűnt létezni az egész. A felhasználók jönnek-mennek. A régi oldalon is hullámzó volt a látogatószám. Én abszolút megértem, hogy be kell vonzani minél több embert az oldalra, minél nagyobb elérhető kört kell felmutatni, de nem tartom szerencsésnek a hátunk mögött hagyott hidak felégetését. Rossz az üzenet.

   • Egy nem működő rendszer megszüntetése szerintem sosem hiba. Kár volt megszüntetni a szocializmust is! Olyan jól élt mindenki! 😀
    Néha kicsit olyanok vagytok, mint a kisnyugdíjasok tavasszal lent a padon:
    – ejj, régen de jó kis bolt volt a sarkon, emlékszel Klárikám?
    – Bizony Gyurikám! De kár, hogy bezárták!

    Közben meg rajtuk kívül még három ember volt, akik néha napján beestek az ajtón 😀

    Egyszerűen tovább kell lépni ezek a dolgok felett.
    Egyszerűen ebbe a rendszerbe nem lehetett volna ésszerűen beilleszteni, hiszen cikkekből, hírekből már nem linkeltünk volna egy halott fórumra, akkor meg mi maradt volna ott? Emlékszem, hogy az utolsó hónapokban napi 1-2 hozzászólás ha érkezett, de ezt is átlagban kell érteni, mert ha valaki feldobott egy témát, akkor jött 3-4 hozzászólás, aztán napokig semmi.
    Ami nem megy, azt nem kell erőltetni!

    Aki pedig csak a fórum miatt volt itt és az aktív tartalmat nem olvasta, az újdonságok nem érdekelték, háát. Nos, azt eleve nehéz elképzelnem. De ha tényleg volt is ilyen, hogy csak a fórumon írt heti 3-4 hozzászólást és mást el se olvasott a pixinforól, akkor azt kell mondjam, a pixinfo tényleg nem is neki készül 🙁

   • “cikkekből, hírekből már nem linkeltünk volna egy halott fórumra, akkor meg mi maradt volna ott?”

    Az elmúlt 10 év összegyűjtött tudása, információi. Voltak elavultabb, egy-egy fényképezőgépet érintő kérdések, de volt nagyon sok örök érvényű információ is. A google találatok között előkelő helyen szerepelt a pixinfo fóruma, ha egy adott kérdésre keresett rá az egyszeri, fényképezéssel ismerkedő ember. Sok infó volt rajta. Ha valaki nem talált valamit és kérdezett, akkor kapott rá választ. És most hol tehetik fel a kérdéseiket az ide látogatók? Egy-egy cikk vagy hír alatt? Ha nem témába vág akkor is? Vagy egy fényképezőgép adatlapjánál?

    Nagyon nagy cinizmus ezt a szocializmussal vagy a sarki kisbolttal összemosni.

    Egykor pörgő élet folyt a fórumban, de elhalt. Miért? Egykor pörögtek a kommentek, most elmaradnak. Miért?

   • Persze, mindenre lehet találni érveket pro és kontra, de ha az umbrellás digicam magazin óta mindent meghagytunk volna, most egy óriási nagy katyvasz és káosz lenne az oldal.

    Nyilván voltak rajta hasznos anyagok, de ezeket képtelenség volna utólag megtalálni, egy-egy topik brutál nagyra nőtt, nem volt normális kategorizálási lehetőség (annak ellenére, hogy külön kezeltük a kompakt, cserélhető obis gépeket, elméleti témákat, stb.), így egy korábban megvitatott témát is igen nehéz volt megtalálni, ha egyáltalán meg lehetett.

    Én szerettem volna felpörgetni, ezért is lobbiztam mellette, amikor elindítottuk, de valóban ahogy írod is, nem volt használva. Hogy miért? Mert nem használtátok. 🙂
    Viccen kívül, valószínűleg elkéstünk vele már az induláskor, mert az indexes fórumokon nyomult “mindenki”, még akkor is, ha annak kezelése még katasztrofálisabb. De ott vannak a legtöbben.

    Ha érdekel, itt egy utolsó mentés a fórumról (2016. július 15.):
    https://web.archive.org/web/20160715055631/https://pixinfo.com/hu/forum/

    Jól látszik, hogy az objektívek topik a legfrissebb, de ott is 2 napos az utolsó hozzászólás, utána a kompakt digitálisok csoportjában egy hetes a legfrissebb, a harmadik pedig fél hónapos lemaradással a cserélhető objektívesek.

    Nos, ez minden, csak nem egy aktív fórum. Amikor felmerült, hogy nem hozzuk át az új rendszerbe, egy kicsit én is sajnáltam, de rá kellett jönnöm, hogy ez a racionális döntés.

    Ennyi.
    Engedd el!

    Aminek én látnám értelmét, az egy jól strukturált, kereshető, crosslinkelt rendszer, amiben szótár, alapfokon cikkek és kérdezz/felelek rész is elérhető lenne.
    Erről természetesen nem tettünk le, de jelenleg még vannak fontosabb fejlesztések is szem előtt, amik kisebb erőforrást igényelnek. Előbb ezeket szeretnénk befejezni.

    Utána viszont remekül fog illeszkedni a már megvalósult fejlesztésekbe a fent vázolt új megoldás. Csak várjátok ki! 😉

   • Bocs, pontosítok, nem te nem használtad, hanem a nagy átlagban a többiek. Ugyanaz volt, mint itt a hozzászólásoknál. Volt néhány aktív tag, de a legtöbben csak beestek sajnos 🙁