Canon EF-S 35mm f/2,8 Macro IS STM

0
Hirdetés

A Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM objektívét elsősorban APS-C szenzoros tükörreflexes fényképezőgépekkel használhatjuk (kivéve EOS D30, EOS D60, EOS 10D), de adapter segítségével az APS-C szenzoros Canon MILC-ekre is rátekerhető.

A 35 mm-es gyújtótávolságú makróobjektív látószögét tekintve hasonlót kínál, mint egy 56 mm-es gyújtótávolságú objektív kisfilmes gépen. A jó fényerőnek köszönhetően a modern DSLR-ek pontosabb autofókuszt kínáló dupla pontos keresztszenzorát is használható, így precíz automatikus élességállítás érhető el.
A gyors és pontos élességállításért léptetőmotoros (STM) fókuszrendszer felel, amely videofelvétel készítésnél is csendes és fürge fókuszálást tesz lehetővé.

A legnagyobb leképezési arán makró objektívről lévén szó, 1:1, amelyet 13 cm-es tárgytávolságnál (3 cm-es munkatávolságnál) érhetünk el.
A kézből történő fotózást beépített, 4 Fé előnyt adó Hybrid IS optikai stabilizátor könnyíti (igaz, az előre-hátra mozgásból adódó fókuszpont eltolódást ez nem korrigálja).

A kevés fényben való fotózás támogatásához a frontlencse körül elhelyezett, jobb és bal oldalon külön vezérelhető, két fényerőértékre is beállítható makró segédfényt kínálja az új objektív.

A mindössze 190 grammos makróobjektív májustól lesz megvásárolható, ára 429 euró lesz.

Canon EF-S 35mm f2.8 Macro IS STM
Gyújtótávolság 35 mm
Lefedett képterület APS-C
Látószög 35,92°
Legszűkebb blende F32
Felépítés 10 lencsetag 6 csoportban
Fókusz rendszer léptetőmotoros
Rekesz 7 lamellából
Közelpont 13 cm
(3 cm munkatávolság)
Legnagyobb nagyítás 1:1
Szűrőmenet 49 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
69,2 mm × 55,8 mm
Tömeg 190 gramm
Gyári kiegészítők bal/jobb oldalon külön kapcsolható makró segédfény,
napellenzőSajtóközlemény:

Új makróobjektívet mutat be a Canon: EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

Budapest, 2017. április 6. – A Canon bemutatja az EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM objektívjét, amelyet kifejezetten makrófotók készítéséhez terveztek. Ennek megfelelően az objektíven megtalálható a Canon saját fejlesztésű Macro Lite nevű ledes fényforrása is, ami az első ilyen az EF-S sorozatban.

Az új makróobjektív részletgazdasága lehetővé teszi, hogy a felhasználó a hagyományos mobilfotóknál látványosabb felvételeket készítsen az Instagram-fiókjára, vagy egy vállalkozás portfólióját bemutató galériába.

Az új Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS objektív kompatibilis a Canon összes APS-C méretű képérzékelővel szerelt digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépével (kivéve az EOS 10D, D30, D60 típusokat). Annak köszönhetően, hogy a Macro Lite világítás körbeveszi az objektív frontlencséjét, nagyon egyszerű látványos, zavaró árnyékoktól mentes makrófotókat készíteni, ami külső fényforrás használatával sokkal nehézkesebb feladat.

A Macro Lite használata során a fotós maga választhatja ki, hogy az objektív melyik felére eső fény világítson, de dönthet arról is, hogy mindkét fényforrás egyszerre világítson, vagy teljesen ki legyen kapcsolva. Egyszerű gombnyomással szabályozható a világítás fényereje is.

Az objektív 1:1 arányú nagyítást biztosít, vagyis a tárgyakat valós méretüknek megfelelően mutató 56 mm-es fókusztávolságú makróobjektívvel igen közeli makrófelvételek készíthetők, akár egy csupán 30 milliméter távolságban lévő témára is képes élességet állítani. E képessége miatt remekül használható apró tárgyak, például ékszerek, iparművészeti alkotások vagy ételek fotózásához, de tulajdonságai akár portréfotók készítésekor vagy a mindennapi fotózás során is hasznosíthatók.

A képek bemozdulásának megakadályozása érdekében az új objektívben Hybrid IS-sel ellátott képstabilizátor is segíti a fotózást, amely egyaránt képes ellensúlyozni a lineáris és cirkuláris irányú elmozdulást is. Ennek köszönhetően az éles felvételek készítéséhez nincs feltétlenül szükség állványra, a tárgyakat a legkülönbözőbb szögből le lehet fotózni kézben tartott fényképezőgéppel is.

A csupán 190 gramm tömegű EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM objektív f/2.8-as fényerejű, 7 lamellás kör alakú blendekialakítása kiválóan alkalmas a népszerű bokeh-effektus, vagyis a háttér látványos elmosására, amellyel a fotózott téma és a háttér látványosan elkülöníthető egymással. A lencsetagok Super Spectra bevonata jelentősen csökkenti a szellemképet és a fényszórást, míg valósághű színvisszaadást és remek kontrasztot biztosít.

Filmesek számára is kínál hasznos funkciókat az új makróobjektív: az autofókuszt vezérlő belső elektronikus motorja rendkívül csendesen működik, hogy zaja ne hallatszódjon be a felvételbe.

A Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM makróobjektív legfontosabb tulajdonságai:

  • beépített Macro Lite fényforrás
  • akár 30 milliméteres távolságból éles fotót készít
  • rendkívül csendes és egyenletes autofókusza van
  • az optikai képstabilizátora Hybrid IS technológiát használ
  • 7 lamellás, kör alakú blendekialakítás a bokeh-effektusokért
  • Super Spectra bevonat a jobb képminőségért