Fujinon GF 23mm f/4 és GF 110mm f/2,8

0

A Fujifilm a tavalyi Photokinán mutatta be középformátumú MILC rendszerét, a GFX szériát. A sajtótájékoztatón már akkor szó esett, hogy milyen objektívekkel bővítik majd a rendszert, az első bővítés most meg is érkezett.

Az új objektívek a komoly nagylátószögű és a portéobjektívet igénylő fotósok számára készültek. Mindkettő remek fényerejű.

A Fujinon GF 23mm f/4 R LM WR lineáris fókuszmotorral rendelkezik, rekeszét 9 lekerekített lamella alkotja, belsejében pedig alacsony szórású, szuper alacsony szórású és aszférikus tagok is megtalálhatók a képhibák minimalizálása érdekében. Az időjárásálló kivitelű objektív júniustól kerül a boltokba, ára 2600 amerikai dollár lesz.

A Fujinon GF 110mm f/2,8 R LM WR portréobjektív kb. olyan látószöget kínál a GFX rendszeren, mint egy 85 mm-es kisfilmes objektív. Kiváló fényereje mellett lineáris fókusz motorjára, 9 lamellás blendéjére és időjárásálló kivitelére lehet büszke a gyártója. A három ED, egy Super ED tagot is tartalmazó objektívet 2800 amerikai dollárért vásárolhatjuk majd meg.

A gyártó a két új objektíve mellett frissítette termékelőzetesét is.

Az új roadmapből kiderül, hogy még idén érkezik a GF 45mm f/2,8 R WR nagylátószögű fix is, jövőre pedig egy fix tele és egy telekonverter érkezik majd.