Itt az Olympus TOUGH TG-5

0

Az Olympus frissítette vízálló kompakt fényképezőgépeinek sorozatát és bejelentette az új TOUGH TG-5 modellt.

Lifestyle

Az új gép új szenzort kapott, amely elődjéhez képest felbontásban ugyan kissé visszalépett, ez azonban pozitív változásokat hozott, úgy mint a visszafogottabb képzaj, valamint a nagy sebességű képkiolvasás lehetősége. Utóbbinak köszönhetően immár Ultra HD videók is rögzíthetők, illetve Full HD felbontásban a 120 kép/mp-es HD felbontásban a 240 kép/mp-es slow-motion is elérhetővé vált.

Szintén a gyors szenzornak, no és a gyors TruePic VIII processzornak köszönhető a cserélhető objektíves gépekből átvett Pro Capture sorozat mód, amely 20 kép/mp sebességű gyors sorozatfelvételt kínál.
Újdonság még a TG-5-ben az objektív előtti páramentes kettős üveg, illetve a nyomásmérő, a hőmérő és az iránytű is. Az objektív egyébként maradt a régi jól bevált, remek f/2,0 kezdő fényerejű, de telében f/4,9-ig gyengülő, 25-100mm-nek megfelelő gyújtótávolságú.

Az Olympus TOUGH TG-5 15 méteres vízmélységig kínál vízállóságot, de opcionális búvártokkal ez 45 méterig kiterjeszthető.
A gép júniustól lesz kapható, ára 150 ezer Ft lesz.

Az Olympus TOUGH TG-5 főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 12,1 Mpixel, 1/2,3″ BSI-CMOS
 • Érzékenység: ISO100-12800
 • Víz és ütésálló borítás, 15 méterig vízálló, 2,1 méterről ütésálló, -10°C fokig fagyásálló, 100 kg-ig nyomásálló
 • Objektív: 4x-es zoomátfogás, 25-100 mm ekv. gyújtótávolság, f/2-4,9 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
 • átnézeti kereső nincs
 • karcsú felépítés
 • RAW formátum támogatása
 • LCD: 3″, 460e szubpixel
 • 3840×2160 pixeles videórögzítés (30 kép/mp), Full HD 120 kép/mp, HD 240 kép/mp
 • automatikus élességállítás, arcfelismerés
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely
 • beépített Wi-Fi vezérlő és GPS vevő, nyomásmérő, hőmérő, iránytű
 • Li-ion akkumulátor (340 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
 • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.


Sajtóközlemény:

Az Olympus Tough! sorozat új csúcsmodellje a high-end képminőség, a zsebméret által kínált hordozhatóság és a különleges ellenálló képesség kiváló ötvözete

Az új extrém-ellenálló Olympus Tough! TG-5 fényképezőgép minden helyzetben kiváló társ

2017. május 17., Hamburg – A kategória legjobbja most még jobb – ha az igazán kemény, bárhová magunkkal vihető fényképezőgépet keressük újabb és újabb kalandjaink legkiemelkedőbb pillanatainak megörökítéséhez. A TG-5 fényképezőgéppel az Olympus legújabb Tough! csúcsmodelljét mutatja be – vele együtt pedig komoly fejlesztéseket is. Az élvonalat képviselő, szuper-fényerős 25-100mm* 1:2.0 objektívet vadonatúj szenzor és a legmodernebb TruePic VIII képprocesszor egészíti ki – ezáltal jelentős előrelépést tapasztalhatunk a gyorsaság és képminőség terén is, bármilyen környezetben. Az új videofelvételi mód jellemzői, a 4K és a nagysebességű, 120FPS Full HD felvételkészítés kivételes minőségű lassított lejátszást tesz elérhetővé. Mindezek mellett új, még egyszerűbben kezelhető vezérlőelemeket, illetve a páralecsapódást megakadályozó kétrétegű objektív-védőüveget találunk – ami kiváló használhatóságot eredményez, hiszen a Tough! gépeket a legzordabb környezetben is használjuk, ahol ezek a jellemzők számottevő előnyöket jelentenek. Tehát: mindazok, akik szeretnék megosztani kirobbanó nyaruk látványos pillanatait, ne is keressenek tovább! Az új Tough! TG-5 vörös és fekete színben, június közepétől, 149.990.- HUF javasolt fogyasztói áron érhető el.

A kalandorok választása:
Annelie Pompe** profi kalandor Svédországból, aki a TG sorozat gépeit használja már évek óta:
“Hegyet mászok, merülök, futok, síelek, szörfözök, kajakozok és hegyikerékpározok, így olyan fényképezőgépre van szükségem, amit mindenhová magammal vihetek, ami tartja a tempómat és nagyszerű felvételeket készít. A TG-5 mindent tud, amire csak szükségem van – sőt, imádom az új vezérlőtárcsát és a kétrétegű üveg előnyeit. Lehetünk a fagyos vízben, vagy szárazon, az én igényeimnek megfelelőbb gépet nem is használhatnánk.”
Rengeteg “akciókamerát” találunk a piacon, de egyik sem hozza a TG-5 képminőségét és kényelmét. A történések közepén a fényképezőgépünknek elég kicsinek és könnyűnek kell lennie ahhoz, hogy ne legyen útban, ugyanakkor elég ellenállónak ahhoz, hogy ne aggódjunk állandóan miatta. Dobjuk a TG-5 gépünket egy vízzel telt kenuba – semmi gond. Álljunk rá a túrabakancsunkkal – sétagalopp. Ejtsük le fejmagasságból egy sziklára – mindennapos dolog. A TG-1 2012-ben történt bemutatkozása óta az Olympus Tough! sorozat aktuális csúcsmodellje rendszeresen nyeri a kategória legjobbja címet, így a világ legkeményebb kalandorainak masszív mindenes segítőtársává vált. A TG-5 az Olympus által kitaposott út klasszikusa bárhová magunkkal vihető mérete és ellenálló képessége által – de a robusztus kivitel mellett már a képminőség és videofelvételi minőség is növeli népszerűségét.

Jobb képminőség, komoly tracking funkciók és megosztási lehetőségek
Eiji Shirota – a TG-5 kifejlesztésével megbízott Olympus csapat vezetője Tokióban – magyarázza a gyártói prioritásokat:
“A TG-5 kifejlesztésekor követendő általános irányelvünk a képminőség javítása, a körülményeket tekintve még szélesebb körben alkalmazhatóság, illetve a történések közben elérhető extra felvételkészítési képesség. A használók visszajelzései azt mutatják, hogy a Tough! fényképezőgépeket szívesen használják fizikailag és fotózás szempontjából is kihívást jelentő helyzetekben. Az új szenzor kisebb pixelszámmal rendelkezik, mint elődje, ugyanakkor a profi zászlóshajónk, az OM-D E-M1 Mark II legújabb fejlesztésű képprocesszorát kapta meg, így minden eddiginél magasabb szintű képminőséget garantál, megnövelt dinamikatartomány és rövidebb reakcióidő mellett.
Bónuszként a professzionális OM-D sorozatból vettük át a Pro Capture funkció egy verzióját, mely segít az akció legjobb pillanatainak megörökítésében és megtalálásában. Végül a már meglévő GPS, nyomásmérő és iránytű mellé helyeztünk egy hőmérsékletérzékelő szenzort, ezáltal a felhasználók még több kiegészítő információt menthetnek felvételeik mellé, így a kalandok szinte megelevenedhetnek.”

Öt jellemző az outdoor sportok szerelmeseinek
A TG-5 öt fő erőssége: az extra fényerős objektív, sokoldalú makró rendszer, a kiegészítők széles választéka, valamint a Field Sensor rendszer és hozzá kapcsolódóan a beépített Wi-Fi az adatok követéséhez és megosztásához mobileszköz segítségével. Ez még csak négy – az ötödik a mára már legendává vált ellenálló képesség. A TG-5 ütésálló akár 2,1 méter magasból történő leejtés esetén***, törésálló 100kg terhelésig***, fagyálló -10°C*** hőmérsékletig, porálló és vízálló 15m vízmélységig – speciális búvártok nélkül***. A külön kapható PT-058 búvártok használatával képek és videók akár 45 méter vízmélységben is készíthetők.

Az extra fényerős 25-100mm* objektív 1:2.0 legnagyobb rekeszértéket kínál széles zoomtartomány mellett – így a TG-5 színekkel telt, alacsony képzajjal rendelkező felvételek készítését teszi lehetővé gyenge fényviszonyok esetén is, ahol a nagy zársebesség és alacsony ISO beállítás mindennél fontosabb: például 15 méterrel a vízfelszín alatt, ahol nincs szükség búvártokra, vagy kiegészítő fényforrásra. A búvárok nem csak a beépített nyomásmérőből profitálhatnak, hanem a víz alatti HDR mód használatából, mely a fényes és árnyékos területeket emeli ki. Az AF Area segítségével a fókusz megfelelő beállítása végezhető – az akár kesztyűvel is használható módválasztó tárcsával és az új vezérlőegység-kialakítással együtt minden eddiginél egyszerűbben.

A látványos természetfotókhoz a TG-5 fejlett, négy módból álló makró rendszert kínál: a Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking felvételi módokkal. Az utolsó szoftver nélkül működik, ami egyedülálló ebben a fényképezőgép kategóriában. A valósághű színek és részletek maximalizálásához, valamint a képzaj minimalizálása érdekében a TG-5 RAW fájlokat is ment.

Jótállási idő meghosszabbítás, valamint víz alatti tippek és trükkök a MyOlympus weboldalon
A TG-5 egy mindent tudó rendszer az igényes képalkotást és a kalandokat kedvelők számára. A már így is nagyszerű ár-érték arányhoz a hat hónapos jótállás-kiegészítés társul****, ehhez mindössze a gép regisztrálása szükséges a MyOlympus rendszerében.
A búvárkodás szerelmesei további információt, tippeket és trükköket kaphatnak a Tough! sorozat fényképezőgépeivel a víz alatti világ lenyűgöző felvételekkel történő megörökítéséhez a www.olympus.eu/underwater weboldalon.

Újdonságok: TG-5 vs TG-4

 • Új, 12MP hátsó megvilágítású CMOS szenzor váltja a TG-4 16 megapixeles egységét. Az OM-D E-M1 Mark II gépből már ismert TruePic VIII processzorral kiegészülve remek teljesítményt garantál a jobb érzékenység, nagyobb dinamikatartomány és a bármilyen körülmények között kiemelkedő képminőség által
 • A TG-5 a Field Sensor rendszert a GPS egység, iránytű és nyomásmérő mellett hőmérsékletérzékelővel egészíti ki. Az így rögzített adatok a felvételekkel menthetők és továbbíthatók Wi-Fi-n keresztül, az ingyenes OI.Track alkalmazás segítségével
 • Új, kétrétegű üveg a páralecsapódás hatásai ellen szélsőséges hőmérsékletváltozás esetén
 • Egyszerűbben kezelhető vezérlőegység zord időben, kesztyűben történő használathoz. Új vezérlőtárcsa a legfontosabb funkciók – például az expozíció korrekció – gyors eléréséhez
 • A videofelvétel funkció jelentősen javult: 4K 30P és Full-HD, 120FPS nagy felvételi sebességű filmkészítés
 • Az OM-D sorozatból átemelt “Pro Capture” funkció által biztosan elkaphatjuk a megfelelő pillanatot gyorsan mozgó téma esetén is

TG-5 vs.a konkurens modellek

 • Saját árkategóriájában a TG-5 új mércét állít kiváló képminőségével, a zsebméretű hordozhatóság kényelmével és masszív kivitelével

FŐBB JELLEMZŐK:

 • Szuper-fényerős (1:2.0), nagylátószögű (25-100mm*) objektív 4x optikai zoommal nagylátószögű felvételekhez és kiváló képminőség eléréséhez – nagy ISO értékekkel gyenge fényviszonyok esetén is
 • 12MP hátsó megvilágítású CMOS szenzor
 • TruePic VIII képprocesszor
 • Vízálló 15m*** mélységig
 • Ütésálló 2,1m***magasságig
 • Törésálló 100kg*** terhelésig
 • Fagyálló -10°C*** hőmérsékletig
 • Páratlan, négy üzemmódból álló szupermakró rendszer fantasztikus közelképekhez, 30cm-től akár 1cm tárgytávolságig
 • 4K 30P videofelvétel, illetve nagysebességű Full-HD üzemmódok akár lassított lejátszáshoz is
 • Beépített WiFi, okostelefonon keresztül, az Olympus OI.Share alkalmazással történő távirányításhoz és megosztáshoz
 • GPS, e.Compass és OI.Track funkció a helyadatok különféle, gyors és pontos használatához
 • Bővíthetőség a különféle konverterek és kiegészítők széles választékával
 • Víz alatti HDR felvételi mód a sötét és világos területek kontrasztemelésének köszönhető, különleges hatással
 • AF Area élességállítás a kép megfelelő területére történő fókuszálás pontos megadásához
 • Egyéni igényekre szabható, könnyen elérhető módválasztó tárcsa a legfontosabb beállítások gyors eléréséhez

Kiegészítők

 • LG-1 makró fény kifejezetten a makró témák speciális, egyenletes megvilágításához és a fényképezőgép árnyékának eltüntetéséhez – igazán látványos felvételek készítéséhez

 • FD-1 vakudiffúzor a beépített vaku fényének finom szétszórásához, így a közeli témák tökéletes derítéséhez, a gyenge fényviszonyok egyszerű feljavításának előnyeivel
 • FCON-T01 halszem konverter a mókás, különleges nagylátószögű felvételekhez, akár víz alatt is
 • TCON-T01 telekonverter az extrém közeli víz alatti – és bárhol máshol készülő – felvételekhez
 • PT-058 búvártok filmek és fotók gondtalan felvételéhez, akár 45 méter vízmélységig
 • CSCH-121 neoprén védőtok karcok és akár nagyobb behatások elleni hatékony védelemhez – hálós kialakítása gyors száradást és vízelvezetést kínál víz alatti használat után
 • CSCH-123 sport tok a fényképezőgép biztonságos tárolásához – a kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevedernek köszönhetően mindig fixnek tudható. Kék és narancssárga színekben érhető el
 • CSCH-126 szilikon védőtok a karcolások elleni védelemhez
 • CSCH-107 kemény védőtok karabiner akasztóval a fényképezőgép biztos rögzítéséhez – a legkülönfélébb outdoor felszerelésekhez
 • CHS-09 úszó csuklószíj piros színben, melynek kialakítása által a Tough! gép könnyen megtalálható

* 35mm ekvivalens
** @anneliepompe és a www.anneliepompe.com
*** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabvány szerint. Ütésálló a MIL-STD810F szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján
**** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal