Megérkezett a Canon EOS M100

0

A Canon bejelentette új belépőszintű EOS M100 fényképezőgépét, amelyet az EOS M10 leváltására készített. Az új modell 24,2 Mpixeles, Dual Pixel CMOS AF technológiával ellátott, gyors, fázis-különbség érzékelő képpontokat is tartalmazó szenzorral dolgozik, amely elsőként érhető el belépőszintű cserélhető objektíves Canon fényképezőgépben.

A videofelvételi képességek maradtak Full HD felbontásban maximalizáltak, de a képfrissítés akár 60 kép/mp is lehet. A sorozat sebesség maximuma 6 kép/mp, mint az EOS 800D esetében, ami folyamatos élességállítás mellett 4 kép/mp lehet (az EOS M10 még csak 2,2 kép/mp-et kínált folyamatos AF-nél).

Természetesen az EOS M100 is kínál beépített Wi-Fi vezérlőt, s a friss Canon fényképezőgépeknél megszokott módon a Bluetooth adapter is a rendszer részét képezi, amelynek segítségével könnyedén élesíthető a Wi-Fi vezérlő.
A szelfik szerelmeseinek jó hír, hogy a gép 180 fokban felhajtható, érintésérzékeny 3″-os LCD-t kínál, így mind a kezelés, mind a szelfi készítés könnyebb lesz.

A beépített vakuval is rendelkező Canon EOS M100 októbertől lesz kapható, ára a 15-45mm f/3,5-6,3 IS STM objektívvel együtt 600 amerikai dollár lesz, a 15-45mm-es objektívvel és az 55-200mm f/4,5-6,3 IS STM objektívvel együtt 950 dollárt kérnek majd érte.

A Canon EOS M100 főbb jellemzői:

  • 24,2 megapixeles APS-C CMOS szenzor
  • ISO100-25600 érzékenység 1 Fé lépésekben
  • Automatikus és manuális érzékenység beállítás
  • Objektív: EF-M bajonett
  • DiG!C 7 feldolgozórendszer
  • Dual Pixel CMOS AF fókuszrendszer (fázis-különbség érzékeléssel támogatott gyors kontraszt alapú AF)
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • 6,1 kép/mp sorozat sebesség, akár folyamatos élességállítással
  • 180 fokban felhajtható, 3″-os érintésérzékeny LCD, 1.030.000 képponttal
  • beépített felpattanó vaku
  • FullHD videó, 24/25/50 (PAL)/30/60 (NTSC) kocka/mp sebességgel
  • témamódok a kezdők támogatására
  • beépített Wi-Fi, NFC és Bluetooth adapterek
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • LP-E12 lítium-ion akkumulátor
  • magyar nyelvű menü

A részletes műszaki adatokat adatlapunk tartalmazza (link a hírünk alatt érhető el).


Sajtóközlemény:

EOS M100: egy új, stílusos tükör nélküli fényképezőgép a Canontól

Budapest, 2017. augusztus 29.– Ismét egy új, tükör nélküli fényképezőgépet mutatott be a Canon: az EOS M100 stílusos külsőt kapott, kompakt méreteinek köszönhetően könnyen elfér egy kisebb táskában is. A fényképezőgép beépített digitális szűrői és a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a fotókat néhány másodperc alatt fel lehet tölteni a közösségi oldalakra akár különleges filterekkel is.

A Canon EOS M100 használata könnyen megtanulható, így az új tükör nélküli (MILC) fényképezőgép ideális választás azoknak, akik eddig telefonnal vagy kompakt géppel fotóztak és a korábbinál jobb minőségű felvételeket szeretnének készíteni. Az új modell fekete, fehér és szürke színváltozatban lesz kapható, amelyekhez kilencféle színben elérhető fedlapból lehet majd választani, de különböző nyakpántok is elérhetők lesznek hozzá.

Az EOS M100 érintőképernyőn át elérhető menürendszerét eleve az okostelefonokhoz hasonlóan könnyű kezelni: két ujjal egyszerűen bele lehet nagyítani a felvételekbe, és egyetlen ujjmozdulattal lehet lépkedni a fotók között. Emellett olyan szoftveres segédprogram is fut a gépen, amely elmagyarázza az egyes funkciók használatát, például azt, hogy milyen beállításokat érdemes használni a háttér elmosásához, vagy az adott jelenet színeinek kiemeléséhez.

Az EOS M100 a vloggerek számára is jó választás, mivel a hátoldali kijelző kihajtható, így a saját magukról készített felvételek közben is pontosan ellenőrizhető a felvett kép. A fotózást beépített szelfimód és digitális, öt fokozatban állítható bőrtextúra javító filter funkció segíti. A vezeték nélküli funkcióknak köszönhetően a fotókat és videókat egyszerűen át lehet küldeni egy okostelefonra, hogy onnan feltöltsék a közösségi oldalakra (az iOS 8.4 (vagy újabb), illetve az Android 5.0 (vagy újabb) verziók támogatottak).

Kompakt méretei ellenére az EOS M100 minden olyan új technológiát tartalmaz, amelyet a professzionális használatra tervezett felsőkategóriás modellek is. Bekapcsolását követően szinte azonnal exponálásra kész, és egyaránt szép képeket készít kevés fény vagy erős napsütés mellett, és az elvárt magas színvonalat természetesen videorögzítés esetén is teljesíti. Az EOS M100 ideális választás a mobilfotózásról áttérőknek hiszen objektívek sorozata áll rendelkezésere a különböz szituációkhoz, melyekkel a fotó minősége látványosan javítható. Az EOS M100-assal kompatibilis objektívek a géphez hasonlóan kompakt méretűek és könnyűek. Egy külön megvásárolható adapter segítségével egyébként az EF és EF-S objektívek bármelyikét használni lehet a fényképezőgéppel, így a Canon teljes fényképezőgépekhez fejleztett EOS objektívkínálatával kompatibilis a gép.

Az EOS M100 mind az iOS, mind az Android platformot használó eszközökkel képes wifin és Bluetoothon keresztül kommunikálni a Canon Camera Connect alkalmazáson keresztül. Az app segítségével a Facebookra vagy Instagramra anélkül is fel lehet tölteni a fotókat az okostelefonról, hogy ehhez elő kellene venni a fényképezőgépet a táskából.