Újra Nikon 7 fotópályázat

0

A Nikon magyarországi képviselete a mai napon ismét útjára indítja a Nikon 7 fotópályázatot, amelyben 28 téma közül legalább 7-et kiválasztva kell a nevezéseket elküldeni, amatőr, illetve profi kategóriákban.
A nyertes a 7 legjobbra értékelt pályázati kép összpontszáma alapján kerül kiválasztásra, a képek pontozását szakmai zsűri végzi.

Nevezési határidő: 2017. októbert 8. éjfél.

Eredményhirdetés és díjátadó 2017. november 27-én lesz.

Díjak:

Sajtóközlemény:

Indul a Nikon 7 fotópályázat!

Budapest, Magyarország, 2017. szeptember 11. – A Nikon 7 fotópályázat már több éve nagy sikerrel mozgósítja a hazai amatőr és profi fotós közösséget. A Nikon magyarországi képviselete és szakmai zsűrije mától 28 napon keresztül, 28 inspiráló témában várja az alkotók munkáit.

Az amatőr kategória nyertese egy Nikon D3400 fényképezőgéppel és egy AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR objektívvel lesz gazdagabb, a profi kategória győztese pedig egy AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR objektívet vihet majd haza. Ezen kívül a Nikon 100. évfordulójának alkalmából a „100 év” téma legjobb nevezett fotóját a zsűri egy Nikon SB-700-as vakuval honorálja.

A versenyzők idén is 28 izgalmas téma közül válogathatnak, melyekből legalább 7-hez kell képet feltölteniük, azért hogy indulhassanak a nyereményekért. Érdemes lesz azonban ennél több témában is nevezni, hiszen az öttagú szakmai zsűri minden beérkezett fotót értékel és pontszámmal lát el. A pályázók 7 legjobbra értékelt képe és azok összpontszáma fogja meghatározni, hogy ki, hol végez a rangsorban.

A szakmai zsűri tagjai:
Baricz Katalin, fotográfus, érdemes művész;
Hajdú D. András, fotóriporter;
Imre Anikó, EFIAP fotóművész;
Imre Tamás, EFIAP fotóművész;
Stiller Ákos, fotóriporter.

A Nikon 7 fotópályázat 2017. szeptember 11. 10 órától október 8. éjfélig tart. Ezen időszak alatt bármikor be lehet kapcsolódni. A versenybe bármilyen géppel (kompakt, DSLR, mobil, stb.) készült képet lehet nevezni, de fontos, hogy a fotó 2017. szeptember 11. 10:00 után készüljön.

A verseny után – ahogy azt a korábbi években a fotósok már megszokhatták – egy nagyszabású díjátadó és kiállítás is lesz, melyet a Capa Központban rendeznek meg 2017. november 27-én. A díjátadót követően a nyertesek névsora és fotói a Nikon Facebook oldalán is elérhetőek lesznek.

Bővebb információ és nevezés:
www.nikon7.com