Oprema Biotar 58mm f/2 és 75mm f/1,5

0

Indiegogo kampányban gyűjti a gyártáshoz szükséges pénzt az Oprema Jena, amely sikeressége esetén kapható lesz az eredetileg a Carl Zeiss által fejlesztett Biotar 58mm f/2 felfrissített változata.

A 6 lencsetagból felépített, 50 cm-es közelpontú, 410 grammos manuális élességállítású objektívről az Oprema Jena kiemeli: ez az egyetlen 17 rekeszlamellával rendelkező objektív a világon, amely kiváló egyensúlyt teremt a képélesség és a bokeh között.


Persze érdemes azt is megemlíteni, hogy a blende, a képélesség és bokeh közötti kapcsolat nem merül ki csupán a lamellák számában, hiszen jelentősen befolyásolja a képminőséget a lamellák lekerekítettsége, a blende fizikai mérete és persze az objektív lencsetagjainak minősége.

Mindenesetre a patinás nevű Biotar 58mm f/2-t most leporolta a cég és igyekszik komoly hasznot húzni belőle, mivel árát 2000 amerikai dollárra lőtte be (előrendelésben még 184 darab 950 dollárért is elérhető).

Ezen kívül a Biotar 75mm f/1,5-öt is figyelmünkbe ajánlja a német gyártó, amely szintén 6 lencsetagból áll, tömege 520 gramm, közelpontja 80 cm, ára pedig 2500 amerikai dollár lesz, de előrendeléssel most 91 darab még elérhető 999 dollárért.

Az objektívek Canon EF, Nikon F, Sony FE, Fuji X és Leica M bajonettekkel lesznek elérhetők.

A gyártó mintafotói (amelyek közül néhány nagy felbontásban is elérhető).

Biotar 58mm f/2:


























Biotar 75mm f/1,5: