World Press Photo 2017 hazai kiállítás Canon workshoppal

0

A World Press Photo 2017 nemzetközi fotópályázat eredményhirdetése még februárban volt, a kiállítás anyaga azonban csak most érkezett hazánkba.

A World Press Photo 2017 kísérő kiállításaként Máté Bence („Az év természetfotósa”) Láthatatlanul című gyűjteményes kiállítása tekinthető meg.

A kiállítás október 23-ig tekinthető meg,
kedd, szerda, csütörtök és vasárnap: 10.00 – 18.00 óráig,
péntek, szombat valamint október 23-án 10.00 – 20.00 óráig.

Teljes árú belépőjegy: 2100 Ft
Kedvezményes belépőjegy (diák és nyugdíjas): 1000 Ft
Családi jegy (1-2 felnőtt, 1-3 gyerek): 4400 Ft

Helyszín: Néprajzi Múzeum
Budapest, V. Kossuth Lajos tér 12.

2017. október 3-án a Canon amatőröknek és profiknak kínál tanulási lehetőséget workshopján, a részvételhez előzetes regisztrációra van szükség, amelynek részletei az alábbi sajtóközleményben találhatók.

Sajtóközlemény:


Egy hónapig látogatható az idei
World Press Photo kiállítás Budapesten

Budapest, 2017. szeptember 25. – Hagyományosan ősszel mutatkozik be Budapesten a World Press Photo Alapítvány 45 országon át vándorló aktuális képválogatása. A vizuális újságírás fejlődését teljes szívvel támogató Canon minden évben komoly felszereléssel jutalmazza a díjnyertes kép alkotóját. Idén a Canon Hungária gyakorlati workshopot is tart a kiállítás helyszínén, melyre profi és amatőr fotósokat egyaránt vár.

Szabad szellemiség
A pontos tájékoztatás létfontosságú felgyorsult világunkban. A World Press Photo Alapítvány 1955 óta azon dolgozik, hogy az emberek szabadon kifejezhessék magukat és a minőségi vizuális tudósítások segítségével minél részletesebben megismerjék az őket körülvevő történéseket. Régóta ismert idézet: ’Egy kép többet mond ezer szónál.” Agyunk 40%-a a látással foglalkozik, az információ képek által így jut el hozzánk a leggyorsabban. Az újságírásnak és a történetek dokumentációjának elemi része az írás maga, melynek elkészítése és értelmezése természeténél fogva egyaránt hosszabb időt vesz igénybe. A dinamikus eseményeket vagy a szem által érzékelhető árnyalatnyi részleteket a fényképezés képes azonnal és hitelesen megörökíteni.
A szabad történetrögzítés, történetmesélés és ezek szabad megismerése az, amelyek támogatása iránt elkötelezett Canon folyamatosan fejleszti eszközeit, technológiáját. A tárlatot látogatók a kiváló képek által inspirációt kapnak tanulmányaikhoz, munkájukhoz vagy csak egyszerűen a képek pillanataiban elmerülve átléphetnek az élet egy másik dimenziójába.

A Canon workshopja
Érdemes részt venni a World Press Photo pályázatán. A zsűri által legjobbnak ítélt kép alkotója rendkívül értékes jutalmat nyer: a legújabb technológiával felszerelt Canon fényképezőgépet és tartozékait. A kiállításba válogatott pályaműveket és készítőit széles körben megismerik és elismerik, nemzetközi színtéren. A Canon Hungária a kiállítás kapcsán annak helyszínén, a Néprajzi Múzeumban szervez workshopot fotográfiát hallgató diákok és érdeklődő amatőr fotósok részére, ahol gyakorlati tanácsokat, szakmai inspirációt és az új gépek, objektívek és használatuk technikájának részletes megismerésének lehetőségét kínálja. Magyarország mindig is büszke lehetett fotográfusaira, akik évtizedekre visszamenően is kiemelkedő alkotásokkal gazdagították a világ fotó albumát. Ezzel a workshoppal is eme tehetség további gondozása a Canon célja.

Az érdeklődők a workshopra az alábbi elérhetőségen jelentkezhetnek:
zsofia.cser@eurolex.hu

Az első 15 jelentkezőt tudjuk fogadni a workshopon.

A workshop időpontja: 2017. október 3., kedd 11:00