Kétféle 70-200mm-es telezoomot is kihoz a Sigma?

0

Szeptemberben készítettünk interjút a Sigma nagyfőnökével, Kazuto Yamaki úrral, amelynek során rákérdeztünk, hogy merre bővül tovább az Art széria, várható-e 70-200mm-es frissítés és ha igen, milyen fényerővel. A válaszban az szerepelt, hogy 70-200mm f/2,8-as verzió biztosan lesz, de az f/4 fényerejű változatról még nincs döntés.

A legfrissebb pletykák szerint azonban mindkét objektív érkezőfélben van, méghozzá a januári CP+ szakmai kiállításon esedékes a bejelentésük. A 70-200mm f/2,8 DG OS HSM az Art szériát bővíti majd, míg az f/4 fényerejű olcsóbb változattal, amely szintén kap optikai stabilizátort, a Contemporary vonalat erősíti a Sigma.

Ez persze egyelőre csak pletyka, de igen jó lenne, ha valóban mindkét változat megjelenhetne, hiszen eddig csak az f/2,8-ast kínálta a Sigma, a kevésbé drága fix f/4-es kimaradt náluk. Igaz, az f/2,8-ast adták annyiért, mint a Canon és a Nikon az f/4-est. Vélhetően az új Art szériás f/2,8-as drágább lesz, mint az EX szériás modell, viszont az f/4-es ezek szerint igen kedvező árcédulát kaphat, akár még az is előfordulhat, hogy a lélektani 150 ezer Ft-os ár alá is befér majd.

Te melyikre ugranál jobban, a profibb minőségű, de vélhetően nehezebb és drágább f/2,8-as Art modellre, vagy az olcsóbb, de könnyebb és 1 rekesszel gyengébb fényerejű f/4-es Contermporary dobogtatná meg jobban a szíved?