Idén újra: Medvesi Fotós Maraton

0

Egy év kihagyás után idén ismét megrendezi a Novohrad-Nógrád Geopark a két ötletgazda, Drexler Szilárd dokumentumfilmes és Komka Péter fotóriporter segítségével, a Medvesi Fotós Maratont. A 48 órás rendezvényt idén az Olympus és az Artwork Photo Kft. is támogatja.

Az Olympus Medvesi Fotós Maratonra mindazokat várják, aki szeretik a szép tájakat, szeretnek új vidékeket felfedezni és fotózni. A résztvevők számára változatos programokat nyújtanak a szervezők és megadják a legtöbb segítséget, hogy elkészítsék legszebb fotóikat. A program során megmutatják a táj legszebb részeit és különleges eseményeket szerveznek.

A részvételi szándékot előzetes regisztrációval kell jelezni az esemény honlapján.

Címlapfotó: Berendi Tibor

Sajtóközlemény:

Közép-Európa legnagyobb tájfotós rendezvénye

OLYMPUS Medvesi Fotós Maraton

2018. június 1-3.

A Novohrad-Nógrád Geopark 2018-ban újra megrendezi a fotós programját a Medves-hegységben. Régiónk legnagyobb tájfotós rendezvényén több tízezer fotó biztosan elkészül hazánk egyik változatos, felfedezésre csábító tájáról, a Medves vidékéről.

2018-ban a program névadó szponzora az OLYMPUS, a rendezvény hivatalos neve: OLYMPUS Medvesi Fotós Maraton.

Az első fotós maraton (2013) óta szinte nem telik el ezen a vidéken olyan nap, hogy ne fotózná valaki a ködből kiemelkedő Karancsot, Somoskőt, a fantasztikus természetszerű erdőket, a fennsíkot, a napkeltét a fennsík pereméről, a Szilvás-kőről és a lenyugvó napot a Salgóról, a két várat a macskalyuki kőbányából.
Ez a táj azonban még mindig tud újat mutatni, még mindig ismeretlen, és ami fontos a programunk szempontjából: még mi is tudunk új helyeket mutatni, érdekes programot szervezni.

Idei rendezvényünkre, köszönhetően az OLYMPUS Magyarországi Képviseletének, kiváló előadókat és közreműködőket várunk. A rendezvényt támogatja még Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Artwork Photo Kft.

A 48 órás, maratoni programot komolyan gondoltuk. Túravezetőink segítenek a táj felfedezésében, lesz modellfotózás a sziklákon, várromokon, palóc népviseletes portréfotózás, asztrofotós bemutató és asztrofotózás. Lehetőség lesz asztrofotós tájképek készítésére a kivilágított váraknál, a Medves-fennsíkon, a Medvesalján. Természetvédelmi bemutatókra, fotós előadásokra, hajnali túrákra is várjuk az érdeklődőket. Ipartörténeti emlékek fotózása is várható. Archaikus fotótechnikák bemutatása és kipróbálása is a program része. A Medvesalján ballonos repüléseket is tervezünk. A programhoz egy fotópályázat is kapcsolódik.

Honlap: http://www.fotosmaraton.hu/

Miről is szól az OLYMPUS Medvesi Fotós Maraton? Lényegében egy kölcsönös együttműködésről, egy összefogásról a szervezők és a fotósok között. A szervezők szeretnék megmutatni a világnak a magyar-szlovák határ mentén húzódó, napjainkig jobbára ismeretlen Medves-vidék szépségét, az itteni táj változatosságát, a geológiai különlegességeket, a palócság hagyományait, a történelmi korokat felidéző várromokat. Ezért rengeteg garantált programot ajánlanak a fotósoknak – legyenek akár amatőrök, akár profik a pillanatok megörökítésében. A résztvevőktől pedig mindösszesen annyit kérnek cserébe: hazaérve osszák meg felvételeiket a különböző internetes felületeken, segítsenek népszerűsíteni a Novohrad – Nógrád Geoparkot, a Medves-vidéket, valamint a természet- és tájvédelem fontosságát.

A szakmaiságot a két ötletgazda, Komka Péter fotóriporter és Drexler Szilárd dokumentumfilmes biztosítja.

Az eseményre már most lehet regisztrálni a www.fotosmaraton.hu oldalon.

Szintén itt érhetőek el a legfontosabb tudnivalók, információk a programhelyszínektől kezdve, a napfelkelte és napnyugta időpontján át a kedvezményeket nyújtó partnerek listájáig.