Meglazulhat egyes Sony Alpha 9-ek vakupapucsa

0

A Sony közleményt adott ki, amelyben tájékoztatja vásárlóit, hogy a Sony Alpha 9 (ILCE-9) fényképezőgépeknél nagy méretű külső vaku használatakor ha oldalirányú vagy előre/hátra irányú komolyabb erőhatás éri a vakut, a többfunkciós vakupapucs meglazulhat a vázon.

Az érintett fényképezőgépeket a Sony ingyen javítja, az ingyenes javítás 2020. március 31-ig érvényes.

Megállapítottuk, hogy bizonyos körülmények között, egyes α9 (ILCE-9) típusú fényképezőgépeknél meglazulhat a multifunkciós aljzat, amikor külön megvásárolható, nagy méretű vakuegységet csatlakoztatnak a készülékhez, és arra nagy nyomást fejtenek ki.

Amennyiben az Ön fényképezőgépe is az említett készülékek között van, tehát az érintett sorozatszámok egyikével rendelkezik, és Ön is szembesült ezzel a jelenséggel a fényképezőgép használata közben, térítésmentesen megjavítjuk készülékét. A jelenségről és fényképezőgépe sorozatszámának ellenőrzéséről alább talál további információt.

Elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségért, szíves megértését és együttműködését pedig köszönjük.

Érintett sorozatszámok
A jelenség csak egy korlátozott számú ILCE-9 típusú fényképezőgépet érint. Kérjük, hogy amennyiben Ön is tapasztalta a problémát, a sorozatszám-ellenőrző eszköz segítségével erősítse meg, hogy jogosult az ingyenes javítási programban való részvételre.

Hogyan lehet ellenőrizni a sorozatszámot?
A termék sorozatszáma a fényképezőgép alján lévő lemezen található.

A sorozatszám egy 7 számjegyű szám.

Jelenség
Ritka esetekben meglazulhat a multifunkciós aljzat külön megvásárolható, nagy méretű vakuegység csatlakoztatása során, amikor arra nagy nyomást fejtenek ki.

Mozgás iránya (hátra és előre, vagy oldalirányban)

A Sony ingyenes javítási programjának részletei
Amennyiben azzal a jelenséggel szembesül, hogy a multifunkciós aljzat meglazul a kamera használata közben, és Ön a sorozatszám ellenőrzésére szolgáló eszköz segítségével megerősítette, hogy jogosult az ingyenes javítási programunkban való részvételre, kérjük, látogasson el egy hitelesített szervizközpontba, hogy megjavíthassuk készülékét. A hivatalos szervizközpont térítésmentesen megjavítja termékét.

A támogatható termék javítása körülbelül egy hetet vesz igénybe a beérkezést követően.