Ez volna a Zenit D1?

0

Időről időre vannak olyan pletykák, amik csak azért röppennek fel, hogy izgalomban tartsák a fotóstársadalmat. Vélhetően ilyen a full-frame szenzoros Zenit D1-ről szóló szóbeszéd is, aminek túl sok alapja nincs, de ezt már sok-sok hozzászóló is jelezte a legtöbb oldalon.

A pletyka életben tartásának legjobb módja, ha lassacskán csepegtetnek információkat. Ide azonban nem elég néhány tudni vélt adat a specifikációból, ide valódi termékfotó kell. Vagy legalábbis kellene.

Nos, egy bizonyos német oldalon jelent meg az alábbi kép, az állítólagos Zenit D1-ről:

A baj csak az, hogy még egy óvodás is képes arra, hogy e képre rákeressen a google-ben és nem sok idő kell hozzá, hogy megtalálja a forrást is, íme:

Persze lehet mondani, hogy a Zenit D1 a Leica SL-re épül, de ez akkor sem indokolja, hogy az állítólagos Zenit termékfotó egy az egyben ugyanaz, mint a Leicáé, azzal a különbséggel, hogy leretusálták róla a bal szélen lévő Leica Camera AG feliratot, illetve az állványmenet melletti Leica SL (Typ 601) és mellette lévő szövegeket, amelyek helyére nemes egyszerűséggel egy fekete keretbe helyezett Zenit szót írtak, illetve a Made in Germany felirat Made in Russia-vá avanzsált. Egy dologra azonban nem figyeltek. A direkt lerontott felbontás ellenére is egyértelműen azonos képekről van szó, hiszen a sorozatszám sajnos egyezik 😛 Nyilván nem lehet pontosan elolvasni a számot, de az eredeti kép 1,5 pixeles gausszi lágyításával, illetve 812 pixel szélesre méretezésével megkapott képről nincs olyan ember, aki azt merné állítani, hogy nem az itt látható forrásból készült a módosított változat 🙂