Panasonic Lumix FT7

0

A Panasonic frissítette vízálló kompakt fényképezőgépét és bejelentette a Lumix FT7 modellt.

Az elődhöz képest nagyobb felbontású, 20 Mpixeles CMOS képérzékelővel dolgozó, ISO80-6400 érzékenység tartománnyal rendelkező fényképezőgép megörökölte a korábbi 4,6×-es zoomátfogású, kisfilmes 28-128 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, f/3,3-5,9 fényerejű, rejtett kialakítású objektívet. Új azonban a külső, hiszen immár a kényelmesebb fogást szolgáló kisebb markolat is megtalálható a gépen.

Újdonság még az erős napsütésben jó szolgálatot tevő 1,17 millió képpontos elektronikus kereső is, amely korábban nem volt jellemző a vízálló kompakt fényképezőgépekre.

A 31 méter mélységig vízállóságot biztosító új modell a kor elvárásainak megfelelően már Ultra HD videofelvételre is képes 30 kép/mp frissítéssel, 1280×720 pixeles felbontásban pedig nagy sebességű videó is rögzíthető 100 kép/mp-cel. Ezen túlmenően time-lapse videót is készíthetünk. Nem csak videós képességei, de sorozatsebessége is figyelemre méltó a maga 10 kép/mp-es sebességével (ezt max. 11 képig képes tartani).

Fotókat automata és témamódokban készíthetünk, fél-automata illetve kézi üzemmódokat nem kínál a gép. Van viszont beépített Wi-Fi vezérlő a képek gyors áttöltéséhez (és a gép vezérléséhez).

Sajtóközlemény:

Örökítse meg a kalandok legjavát 4K videón és 4K fotón, a legmostohább vadonban is

Budapest, Magyarország (2018. május 11.) – A Panasonic ma mutatta be új, strapabíró, hordozható fényképezőgépét, amelyet kifejezetten a szabadtéri kalandokhoz terveztek. A LUMIX FT7 víz- (akár 31 m mélységig) és ütésálló (akár 2 m esés) is. Új élőképes keresőjével (LVF), 20,4 megapixeles képérzékelőjével és 28 mm-es széles látószögével, valamint 4,6x optikai zoomjával az FT7 bárhová követi a kalandvágyókat földön, vízen és levegőben egyaránt.

A strapabíró, fagy- (akár -10°C-ig) és nyomásálló (akár 100 kgf-ig), ugyanakkor kompakt kialakítás megdöbbentően sok csúcstechnológiás fényképészeti megoldást rejt, hogy egy pillanat se vesszen el a fantasztikus búvárkalandból, a lélegzetelállító, 360 fokos símutatványból vagy a tajtékzó, azúrkék alagútban sikló szörfös száguldásból. A szikláktól a dzsungelen át egy gyors vizes csobbanásig minden megörökíthető 4K és Full HD felbontásban.

A vadonatúj 0,2 hüvelykes, 1170K képpont egyenértékű, élőképes keresővel (LVF) akkor sem marad le a legszebb pillanatokról, ha a kép alanya éppen ellenfényben vagy erős napfényben áll. A 3,0 hüvelykes hátlapi kijelző kategóriájának legmagasabb 1040K képpontos felbontásával rendelkezik.

Örökítse meg a magával ragadó kaland minden mozzanatát a 10 képkocka/másodperc* sebességű gyors sorozatfelvétellel és a Light Speed AF funkcióval, amely tökéletes megoldást kínál, ha bungee jumping közben akarja az eget lefotózni, vagy azt a pillanatot akarja elkapni, amikor a cápa beleharap az acélketrecbe. A hihetetlen élményeket elképesztően gördülékeny, nagy felbontású 4K videón és 4K fotón mutathatja meg.

Ossza meg mindenkivel egyszerűen a legújabb kalandokat GPS-címkével ellátott bámulatos képeken Whatsapp, Instagram vagy Facebook alkalmazással, Wi-Fi® csatlakozáson keresztül.

Tegye még izgalmasabbá a közösségi oldalakon megosztott kiváló minőségű képeket késleltetett exponálással (time lapse) vagy a további különleges képhatások egyikével, mint amilyen a 22 féle kreatív szűrő vagy a nagyszerű panoráma mód, amellyel vízszintes és függőleges panorámaképek is készíthetők.

Ha pedig éjszakába nyúlik egy sziklamászás vagy barlangi túrára indulna, elemlámpaként is használhatja a fényképezőgépet a képkészítő funkció bekapcsolása nélkül is.

*maximum 11 kép