Hamarosan: Nikon 500mm f/5,6E PF ED VR

0
238

A Nikon új, fix gyújtótávolságú ultratele objektív fejlesztését jelentette be. Az AF-S Nikkor 500mm f/5,6E PF ED VR a már piacon lévő Nikkor 500mm f/4E FL ED AF-S VR kistestvérének tekinthető, amely ugyan gyújtótávolságában ugyanazt kínálja, de fényereje 1 Fé-kel alacsonyabb. Nyilván ez az árcédulán is jelentkezni fog, amelynek köszönhetően több fotós számára lesz elérhető, hiszen az 500mm f/4E FL ED AF-S VR több, mint 3 millió Ft-ba kerül.

A Fresnel típusú lencse felhasználásával az objektívnél jelentősen csökkentették nem csak a szükséges üvegmennyiséget, de ezzel együtt az objektív tömegét is.

További részleteket egyelőre nem árult el a Nikon.

Sajtóközlemény:

A Nikon bejelentette az AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR fejlesztését


Az új, rögzített gyújtótávolságú telefotó objektívek kiváló gyorsaságot és optikai teljesítményt nyújtanak

Amsterdam, Hollandia, 2018. június 14.: A Nikon ma bejelentette az AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR továbbfejlesztését – amely egy olyan rögzített gyújtótávolságú szuper-telefotó objektív, amely kompatibilis a Nikon FX-formátumú digitális SLR fényképezőgépeivel.

A nagy teljesítményű AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR objektív jelentősen kisebb és könnyebb, mint más, ugyanolyan gyújtótávolságú objektívek, mivel ugyanolyan típusú Fresnel (PF) lencsetagot használ, mint a 2015 januárjában piacra dobott AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR. A kézben tartott fotózás könnyű ezekkel a kompakt objektívekkel, míg a hordozhatósága miatt számos helyzethez megfelelő a sporteseményeken gyorsan mozgó alanyok rögzítésétől a kiszámíthatatlan vadvilágig.

Az objektív megjelenési dátuma és a javasolt kereskedelmi ár későbbi időpontban lesznek elérhetők.

A Nikon Fresnel (PF) lencsetagjai

A Nikon által fejlesztett Fresnel (PF) lencsetag kiváló színeltérés-kompenzációs teljesítményt nyújt a normál üveg lencsetaggal kombinálva. A PF-lencsék használata miatt jelentősen kompakt és könnyű objektívvázat érhet el a kevesebb lencsetaggal.