Nikon D3500: Hajszállal kisebb és könnyebb elődjénél

0

A Nikon bejelentette új belépő szintű tükörreflexes fényképezőgépét, a Nikon D3500-at.

Az új váz az előző modell képességeit örökölte, ugyanaz a 11 pontos fókuszrendszer dolgozik benne, s szintén 24 Mpixeles képeket készíthetünk a géppel (a képérzékelő szenzorát viszont a D5600-tól kapta, amely teljes pixelszámában kissé eltér a D3400-étól: 24,78 Mpixel vs. 24,72 Mpixel).
Maradt az ISO100-25600 érzékenység, a FullHD videófelvétel, az 5 kép/mp sebességű sorozat, a 3″-os LCD (nem érintésérzékeny) és a beépített vaku is, amely képes a Nikon kreatív megvilágítási rendszerével együttműködni.

A fényképezőgép 6 mm-rel keskenyebb lett, ugyanakkor 30 grammal kevesebbet nyom.

A gépre csatlakoztatott objektívek kisfilmesnek megfelelő látószögének kiszámításához a gyújtótávolságot 1,5-tel kell felszoroznunk. Továbbra is elérhető a a SnapBridge szolgáltatás, amely kis teljesítmény igényű Bluetooth LE segítségével teszi lehetővé a vezeték nélküli adatátvitelt (mivel azonban Wi-Fi nem került a gépbe, így az okostelefonról vezérlés, a képek teljes méretű áttöltése, valamint a videók továbbítása nem érhető el!).

A gép szeptembertől lesz kapható, AF-P DX 18-55 mm 1:3,5-5,6G VR objektívvel 540 euróért (a D3400 ezzel az objektívvel 430 euró), a nagyobb zoomátfogású AF-S DX 18-105 mm 1:3,5-5,6G ED VR objektívvel 690 euróért (a D3400 ezzel az objektívvel 590 euró).

A Nikon D3500 főbb tulajdonságai:

  • 24,2 megapixel effektív felbontású APS-C (DX) CMOS érzékelő
  • EXPEED 4 feldolgozó processzor
  • ISO100-25600 érzékenység 1 Fé lépésekben
  • 11-pontos AF rendszer
  • Guide mód
  • SnapBridge vezeték nélküli kommunikáció képek megosztásához
  • 5 kép/mp sorozat
  • Full HD videó, 60p sebességgel
  • 13 képeffektus

Sajtóközlemény:

ÜNNEPEKRE ÉS MINDENNAPOKRA. RAGYOGJA TÚL A MEGSZOKOTTAT AZ ÚJ D3500 DSLR-GÉPPEL

Amszterdam, Hollandia, 2018. augusztus 30.: A Nikon bemutatja az új D3500 fényképezőgépet. Ez a kompakt, 24,2 megapixeles, belépő szintű DSLR-gép a prémium kivitelezési minőséget kiemelkedő teljesítménnyel ötvözi. A kiemelt és mindennapi pillanatokban a felhasználók olyan képeket és videókat készíthetnek, amelyek felülmúlják a telefonok lehetőségeit – ráadásul mindezt játszi könnyedséggel.

A figyelemreméltó D3500 minden fényviszonyok között részletgazdag képeket készít. A nagy méretű érzékelővel és a széles fényérzékenységi tartománnyal olyan részletes fényképek és Full HD felbontású videók készíthetők, amilyeneket telefonnal lehetetlen rögzíteni. A NIKKOR objektívek képalkotási teljesítménye garantálja a kristálytiszta eredményeket. A fényképezőgép robusztus objektívrögzítésével pedig egyszerűen felfedezhető a különböző NIKKOR objektívek szépsége: még a nehezebb telefotós objektívek használata esetén sem kell tartani az elhasználódástól.

A DSLR-fényképezéssel most ismerkedők számára ez a fényképezőgép ideális a fontos pillanatok megörökítésére – és a mindennapi kalandok rögzítésére. A kifinomult ergonómiai kialakítás részeként a fényképezőgép mély markolatot és szellősebb gombelhelyezést kapott. A fényképezőgépet már elsőre kényelmes kézben tartani, és a felhasználó hüvelykujjának bőséges helye van megtámaszkodni a fényképezőgép hátulján. A gép kezelése stabil és szinte gyerekjátéknak tűnik. A Nikon népszerű Útmutató módja új szintre emeli a fényképezést, és megmutatja, hogy pontosan milyen beállításokat is kell használni a kívánt hatású fényképek és videók készítéséhez. Az akkumulátor hosszú üzemideje pirkadattól alkonyatig – sőt még azon túl is – kitart.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A D3500 a tökéletes belépő a fotózás világába. Kényelmes kialakításával és hasznos fényképezési módjaival egyszerűen készíthetők olyan fényképek és videók, amelyekkel el lehet büszkélkedni. Ráadásul a robusztus, megbízható objektívrögzítéséhez egész seregnyi NIKKOR objektívet lehet csatlakoztatni. Semmi állja útját a nagyszerű képek készítésének és a kísérletezésnek, a SnapBridge funkcióval pedig kedvenc fényképeinket bárhonnan egyszerűen megoszthatjuk.”

Főbb jellemzők
DSLR-es képminőség. A nagy méretű, 24,2 megapixeles DX-formátumú érzékelőnek és a széles – 100 és 25600 közötti ISO-tartománnyal – részletgazdag fényképeket és Full HD felbontású videókat rögzíthet – még kedvezőtlen fényviszonyok között is.

Mindig a legjobb felvétel. A borotvaéles automatikus élességállítással mindig éles marad a téma. A gyors sorozatfelvétel másodpercenként 5 képkocka sebességgel működik, így minden egyes másodpercben öt gyönyörű fényképet rögzít.

Örömteli fotózáshoz készült. Legyen szó telefotós zoom objektívekről vagy nagy látószögű fix objektívekről, az erős, fém objektívrögzítéssel nem okoz gondot a gyakori objektívcsere.

Kényelemre tervezve. A mély markolat miatt a fényképezőgép azonnal kényelmesnek érződik. A szellős gombelrendezésnek köszönhetően a kezelése is egyszerű. A hosszú akkumulátoros üzemidő mellett a felhasználók addig fényképezhetnek, ameddig csak szeretnének.

Ossza meg a szépséget. Az iOS és az Android rendszeren futó SnapBridge alkalmazással a fényképezőgép és a telefon/táblagép folyamatos kapcsolatban maradhat. Így azonnal megoszthatók a DSLR-hez méltó minőségű felvételek.

A kaland még csak most kezdődik. Ez a Nikon DSLR-fényképezőgép egy korlátok nélkül bővíthető fényképezési rendszer alapját jelenti, amely a felhasználóval együtt növekszik. A kreatív ötletek megvalósításához számtalan NIKKOR objektív, Nikon vaku és egyéb kiegészítő áll rendelkezésre.