A kanyarban a Nikon új gépei

0

A Nikon még a héten bejelentheti új DSLR és kompakt fényképezőgépeit, amelyről egyelőre túl sok minden nem szivárgott ki.


A Nokishita-cameránál megjelent kép az új Nikon D3500 tükörreflexes fényképezőgépet mutatja, igaz, ebből csak annyit látunk, hogy pontosan ugyanúgy néz ki, mint elődje. Mivel a belépőszintről van szó, nagyon komoly előrelépésekre egyébként sem kell számítanunk. Érdemes megjegyezni, hogy a 2016-ban frissült D3400 anno kis visszalépést jelentett az előd D3300-hoz képest, hiszen elhagyták az ultrahangos szenzortisztítást, kivették a mikrofon és távkioldó csatlakozót, gyengébb lett a vaku teljesítménye és az egyszerű panorámakészítés lehetősége sem maradt meg.

Vajon mit hoz az új gép? Visszaadják az elvett funkciókat, vagy kitartanak az elvük mellett, hogy a belépőszintre ezek nem kellenek? Ha utóbbi mellett dönt a Nikon, milyen előrelépést tesz majd? Egy érintésérzékeny LCD azért elég esélyes módosítás lehet, s talán most már a 4k video sem számít akkora nagy dolognak, hogy feltétlenül el kellene venni a lehetőségét.

Kicsit azért mintha külsőre változna az üzemmódtárcsa kialakítása, illetve egy gomb vagy kar is felfedezhető mellette. Ennek funkciójáról persze egyelőre még mit sem tudni.

A másik új gép a Nikon Coolpix P1000 frissítése lenne, erről azonban még sem kép sem név nem jelent meg.