Megérkezett a Profoto B10 250 AirTTL

0

A Profoto úgy tűnik ráállt a kis méretű, hordozható fényforrások fejlesztésére. Gyakorlatilag a legutolsó két termékük erről szólt.
Egy éve a Profoto A1 mutatkozott be, a rendszervaku méretű, fényképezőgépre illeszthető, de attól eltávolítva is használható, 76 Ws-os teljesítményű kisvaku, most pedig a nagy (vagy inkább közepes) teljesítményt igénylő feladatokhoz mutattak be egy új lehetőséget, a Profoto B10-et.

A 250 Ws teljesítményű vaku természetesen kompatibilis a már korábban kifejlesztett AirTTL rádiós vezérléssel, így HSS és TTL működtetéssel is használható arra alkalmas (Air Remote TTL) transmitter segítségével. A villanás ereje 10 Fé tartományban módosítható. A gondtalan és gyors fotózás érdekében az újratöltési idő teljes teljesítményű villanást követően is csupán 2 mp.
Az erős, 2500 lumenes LED-es modellfénye révén akár állandófényű lámpaként, videofelvételekhez is használhatjuk, ezt segíti elő az állítható színhőmérséklete is (3000-6500K között), teljesítménye pedig 10%-ig csökkenthető le.

A beépített Bluetooth adapternek köszönhetően okostelefonról (a Profoto app segítségével) is elvégezhetők a vaku beállításai.

A működéshez szükséges energiát lítium-ion akkumulátorról kapja a vaku, amely 75 percnyi folyamatos megvilágításra, vagy 400 teljes teljesítményű villantásra tárol elegendő energiát.

A 11×17,5×10 cm-es és 1,5 kg-os Profoto B10 250 AirTTL várhatóan szeptember végétől, október elejétől lesz kapható. Ára egyelőre nem ismert.