Nikon a Photokinán

0

A Photokinán a Nikon a Z rendszerre összpontosítva építi fel kiállító terét, de megtekinthetőek lesznek az új teleobjetkívek és persze a majdnem teljes termékpaletta is.

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutatja a teljes képméretű tükör nélküli rendszerét a 2018-as photokinán

A Halle 2.2 Nikon standjánál megtalálja új fényképezőgépeinket, objektíveinket és az iparág elismert fotósaival is találkozhat

Amszterdam, 2018. szeptember 6. – A Nikon ismét rivaldafénybe kerül a világ legrangosabb képalkotási rendezvényén, a kölni Photokina kiállításon. A látogatók a kezükbe vehetik a legújabb termékeket, és megszemlélhetik a Nikon Z bajonettes FX formátumú tükör nélküli fényképezőgépeket, objektíveket és objektívadaptereket.

Azok, akik felkeresik a Halle 2.2 területén a Nikon standját, számos professzionális D-SLR terméket is kipróbálhatnak, többek között a díjnyertes, FX formátumú Nikon D850 modellt, amely 64–25 600-as ISO-tartományával és 45,7 megapixeles felbontásával a felbontás, a sebesség és a fényérzékenység fantasztikus kombinációját nyújtja. Ezenkívül sok Nikon fényképezőgép és NIKKOR objektív is ki lesz állítva, például a nemrég bejelentett, belépőszintű D3500, a megazoom COOLPIX P1000, valamint az AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR nagy teljesítményű, szupertelefotó objektív és az AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED – az első olyan telefotó objektív a NIKKOR modellek között, amely beépített 1,4 x-es telekonverterrel rendelkezik.

A világ néhány kiemelkedő fotósa is előadást fog tartani a Nikon standjánál, és megbeszélik a Nikon felszerelések használatával kapcsolatos tapasztalataikat. David Yarrow a Nikon európai nagykövete és elismert képzőművészeti fotós a földi életről készített, elgondolkodtató és magával ragadó fényképeiről, valamint arról a kihívást jelentő utazásról fog beszélni, amelyet megtett a saját stílusának eléréséért. Eközben pedig a másik európai nagykövet, az olasz származású esküvői fotós Nadia Meli meg fogja osztani a közönséggel a Z bajonettes rendszerrel szerzett tapasztalatait és az új és a meglévő NIKKOR objektívek közötti kompatibilitás részleteit. Az idei év nagyszerű csapatát Rob Whitworth brit fotós és városifilm-készítő, Jamari Lior feltörekvő csillag, Pep Bonet díjnyertes fotós és filmkészítő, Frøydis Geithus északi Nikon nagykövet és Lukas Schulze sportfotós és fotóriporter teszik teljessé.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere szerint: „Az új tükör nélküli rendszer jól jelzi azon törekvésünket, hogy új dimenziót nyissunk az optikai teljesítmény terén, valamint kitoljuk a felbontás és a minőség határait, és így tágabb lehetőségeket kínáljunk azoknak az alkotóknak, akik az új projektjeikkel kísérleteznek. A Nikon minden fotós számára kínál megoldást, és a résztvevők majd kézbe vehetik, megismerhetik és kipróbálhatják az új rendszert az iparág más, vezető termékeivel együtt.

Sőt, a fantasztikus előadóknak köszönhetően, akik majd megosztják fotós tapasztalataikat, kihívásaikat és tanácsaikat a Nikon színpadán, az idei év kétségkívül az eddigi legizgalmasabb Photokina lesz.”

A Photokina 2018. szeptember 26-a és 29-e között látogatható. A legújabb hírekért és képekért és az előadók teljes listájáért kövessen minket Twitteren: @NikonEurope. Vegyen részt a beszélgetésben Twitteren a #NikonPhotokina hashtag használatával.