Hibajavító firmware jön a Sony Alpha 7R III és Alpha 7 III MILC-ekhez

0

A Sony december közepén hoz ki új firmware-t az Alpha 7R III (ILCE-7RM3) és az Alpha 7 III (ILCE-7M3) tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépekhez, amelyek már többször használt SD kártyára történő RAW fájlok mentésekor leállnak. A hibát kiküszöbölő firmware megjelenéséig a kézi javítás módszerét a Sony közleményben közölte.

Sajtóközlemény:

Értesítés szoftverfrissítésekről az α7R III (ILCE-7RM3) és α7 III (ILCE-7M3) modellszámú, cserélhető objektívvel rendelkező digitális fényképezőgépek vásárlói számára

Tudomásunkra jutott, hogy a következő problémák fordulhatnak elő az α7R III és α7 III modellszámú, cserélhető objektívvel rendelkező digitális fényképezőgépeinknél:

  1. Ritkán előfordulhat, hogy az α7R III és α7 III modellszámú termékek leállnak, amikor RAW-adatokat írnak egy már többször is használt SD-kártyára.

    Megjegyzések:

    • Ez a probléma ezenkívül rendellenességeket okozhat a képeket kezelő fájloknál, ami miatt a képeket nem lehet megjeleníteni a fényképezőgépen.
    • A memóriakártyán lévő egyetlen képadat sem fog sérülni vagy törlődni, leszámítva azokat az adatokat, amelyek írása a leállás időpontjában folyamatban volt.
    • Ha a fényképezőgépen nem jelennek meg a képek, kövesse az alábbi lépéseket a „Recover Image DB” (Képek adatbázisfájljainak helyreállítása) funkció használatához:
      • Válassza a MENU (Menü) → (Setup) (Beállítás) → [Recover Image DB] (Képek adatbázisfájljainak helyreállítása) lehetőséget, majd → a kívánt memóriakártya-nyílást, végül az → [Enter] elemet.
        Ezután készítsen egy képet, és végezze el adatai biztonsági mentését egy számítógépre vagy más eszközre, majd formázza le a fényképezőgép memóriakártyáját.
  2. Az α7R III modell esetén az automatikus megjelenítő funkció használata közben történő képkészítéskor a fényképezőgép működése időnként leállhat.

 

A fenti problémák megoldása érdekében december közepén frissített rendszerszoftvert teszünk majd közzé. Addig is kérjük, hogy ügyeljen a következőkre.
Megjegyzés: mivel az új rendszerszoftver elkészítésén dolgozunk, ezért a jelenlegi rendszerszoftvert már nem ajánljuk fel frissítésként.

  1. Új képek készítése előtt végezze el az adatai biztonsági mentését, majd formázza le a fényképezőgép két nyílásában lévő memóriakártyákat, vagy használjon új memóriakártyát.
  2. Ügyeljen rá, hogy az automatikus megjelenítő funkció a képek készítésekor kikapcsolt állapotban legyen.

 

Az érintett termékek használata közben fellépő kellemetlenségekért elnézését kérjük, és köszönjük megértését!