Fotómappa Csoszó Gabriellával

0

Szakmai konzultációt tart a Capa Központ Csoszó Gabriellával, amelyre korlátozott számban várják a jelentkezéseket.

Időpont: 2019. március 19., kedd, 16.00

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Budapest, VI. kerület, Nagymező utca 8.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Maximális létszám: 8 fő.

Jelentkezni az alábbi sajtóközleményben található e-mail címen lehet!

Sajtóközlemény:

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Időpont: 2019. március 19., kedd, 16 órától

Felkért konzulens: Csoszó Gabriella képzőművész, fotós

Csoszó Gabriella portréja

Fotó: Kosztyi Klaudia

Csoszó Gabriella (1969)

A Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán diplomázott, kilencvenes évektől aktív kiállító művészként, művésztanárként van jelen a kortárs művészeti életben.

Portré és dokumentarista fotósorozatai, szövegekkel társított művei a konceptuális hagyományból építkeznek.  A 2000-es évektől jellemzik munkáit a a közelmúlt történelmének társadalmi, politikai kérdései, hagyatéka. Fotói a megőrzés az át- és újraértékelés kéréseire fókuszálnak, a politikai archívumok, a szólásszabadság a legfontosabb témái.

Munkái rendszeresen szerepelnek hazai és külföldi kortárs kiállításokon. Alkotói ösztöndíjakat elnyerve hosszabb időszakokat tölthetett New Yorkban, Liszabonban és Prágában. (Triangle Arts Association – New York, ACAX – ISCP New York, Visegrad Fund – Prága, MTA, Művészeti-Kutatói Eötvös Ösztöndíj, ICP – New York, Budapest Galéria és Cultural Municipal Lisboa, Liszabon)

2000-ben alapította meg a társadalmi kérdésekre érzékeny, kortárs fotóművészetet oktató tanfolyamrendszert, Kontakt Fotóművészeti Kurzusok néven, ahol egyenlőségelvű művészeti oktatói programok kezdeményezője, szervezője és oktatója. Ennek keretében hajléktalan aktivisták részvételével a Fotózás és aktivizmus tanfolyamot mentorálja. A kritikai pedagógia és a részvételi művészeti módszerek egyik fontos hazai képviselője. 2016-tól az ELTE – Média és Kommunikáció Tanszékén oktat fotográfiát. 2014-től a Közélet Iskolája partner oktatója, 2016-tól a Sajátszínház részvételi művészeti kutatási program tanáraként és vizuális fejlesztőjeként is dolgozik.

Fotós aktivistaként létrehozta a FreeDoc blogot, amely szabad és független, alternatív képügynökségként szabadon biztosít fotóanyagot a forráshiányos, demokráciáért küzdő szervezetek és csoportok számára.

A művészeten kívül, alkalmazott fotós területeken dolgozik, fotózott reklám és PR ügynökségek számára, kommunikációs tanácsadó cégeknek, művészeknek, részvételi színházaknak, kert- és tájépítészeknek.

Interjúk kedvcsinálóként:

https://www.flickr.com/photos/145640943@N06/albums/72157703450119551
https://marieclaire.hu/tag/csoszo-gabriella/
http://elteonline.hu/kultura/2017/12/21/aktivnak-lenni-jo-interju-csoszo-gabriellaval/

Honlapok:

http://csoszogabriella.hu/
FreeDoc
Kontakt Fotóművészeti Kurzusok 

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a balazs.gaspar@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 15 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.