100 éves lesz idén az Olympus

0

Takeshi Yamashita 1919. október 12-én alapította Tokióban a ma Olympus néven ismert céget (alapításkor Takachiho Seisakusho nevet jegyeztek be), amelynek termékei közül legtöbben a fényképezőgépeket ismerhetik, de ezen felül igen komoly szerephez jutottak a gyógyászat területén is mikroszkópjaikkal, endoszkópjaikkal és egyéb eszközeikkel.

Legsikeresebb digitális fényképezőgépük az eladott darabszám alapján eddig az Olympus mju sorozat tagjai, amelyekből összesen 5 millió darabot értékesítettek világszerte.

A 20 ezer szabadalmat magáénak tudható, fennállásának 100. évfordulóját idén ünneplő Olympus ez alkalomból három kisfilmet mutat be, amiből az áttörést hozó fél képkockás fényképezőgép kialakulását is megérthetjük (második videó).

Ezen felül a 100 év legfontosabb eseményeiről megemlékező weboldalt is létrehozott az Olympus, ahol sok-sok érdekességet találhatunk a gyártóról technikai és gazdasági vonatkozásban is.
Talán sokan nem is tudják, hogy a gyártó fényképezőgépein első években nem Olympus felirat szerepelt, hanem Tokiwa, és csak 1920-től használták az Olympus márkát.