Átszabják az X-A5-öt, jön a Fujifilm X-A7!

0

A 100%-osan biztos forrásnak számító Nokishitánál jelentek meg a várhatóan hamarosan bejelentésre kerülő új Fujifilm MILC kiszivárgott (vagy kiszivárogtatott) termékképei.

A Fujifilm X-A7-ről egyelőre semmi biztosat nem tudunk azon kívül, hogy jön. Sem a felbontása, sem a várható megjelenése nem ismert.
Az viszont a termékképekből jól látható, hogy a 16:9 oldalarányú LCD teljesen kihajtható és elforgatható (az X-A5-nél csak felhajtható), illetve hogy beépített, felpattanó vakuval is rendelkezik a gép. Az üzemmódokat a felső üzemmódtárcsával válthatjuk, a paraméterek beállítására pedig elülső és hátsó vezérlőtárcsát is használhatunk. A gép bekapcsolása az előd X-A5-tel szemben nem az exponáló gomb alatti karral, hanem nyomógombbal történik, viszont ennek köszönhető a dupla vezérlőtárcsa felülre helyezése (korábban az X-A5-nél a hátsó tárcsát a hátlappal párhuzamosan helyezték el, ami kicsit kényelmetlen használatot adott).
A gép hátulját is rendesen átszabták, a nagy méretű LCD miatt a hátsó kezelőszervek egy részét száműzték, így a navigáló gombok helyett már csak a joysticket használhatjuk. Megmaradtak a lejátszás, a sorozat, a Menü/Ok és a Disp/vissza gombok.

Ha tippelnünk kellene, akkor azt mondanánk, hogy marad a Bayer-alapszínszűrő ebben a szegmensben (a komolyabb modelljeiben a Fujifilm már az X-Trans elrendezésű színszűrőt használja) és valószínűleg a felbontás is marad 24 Mpixel. Remélhetőleg a videós képességekre kicsit rágyúrnak a fujis fiúk, mert az X-A5 ugyan támogatott Ultra HD felbontású videófelvételt, de ezt csak 15 kép/mp-cel.