Videós szettet kínál a Nikon a Z 6-tal

0

A Nikon új, Essential Movie Kit-et épített a Z 6 tükör nélküli, full-frame szenzoros fényképezőgépe köré. A készletben a váz mellett egy FTZ adapter, Atomos Ninja V rekorder monitor, egy kis méretű rig és hozzá markolat és karok, HDMI spirálkábel, valamint akkumulátorok találhatók.

A készletet itthon bruttó 1 millió Ft-ért vásárolhatjuk meg, a forgalmazás szeptember közepén indul.

Sajtóközlemény:

A NIKON Z 6 ESSENTIAL MOVIE SZETT: AHOL A TÜKÖR NÉLKÜLI VIDEÓKÉSZÍTÉS KEZDŐDIK

Hollandia, Amszterdam, 2019. szeptember 10.: A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. Azt a szabadságot szem előtt került megtervezésre, amely biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez. Azáltal, hogy a videókészítők a saját igényeik szerint állíthatják össze a további elemeket, nem szükséges fizetniük a számukra felesleges felszerelésért.
A Nikon Z 6 tükör nélküli fényképezőgép szett – és az FTZ bajonett adapter, amely lehetővé teszi az F-bajonettes NIKKOR objektívek széles választékának zökkenőmentes beépítését –, teljes képes, rendkívül magas minőségű 4K videókat képes készíteni magas bitsebesség mellett. A fényképezőgépbe épített öttengelyes rázkódáscsökkentés az elektronikus VR-rel együtt dolgozik a stabil felvételekért. Az Atomos nyílt protokoll támogatásának köszönhetően pedig zökkenőmentesen beépíthető a mellékelt Atomos Ninja V. Az idén megjelenő firmware frissítés támogatja az Apple ProRes RAW-felvételt a fényképezőgép RAW-kimenetéről az Atomos Ninja V használatakor, és így maximálisan rugalmas gradációt biztosít. A SmallRig gyorszáras fényképezőgép-tartókeret felső markolattal rendelkezik a lágyabb képmozgáshoz és a könnyű nyomon követéshez.

A független filmkészítőknek készült, elsőrangú, nélkülözhetetlen szett megjelentetésével a Nikon egy kis helyigényű, de óriási hatással bíró, alacsony költségű megoldást kínál. A rugalmasság már az alapoknál elérhető, így további felszerelések hozzáadásával bármilyen videófelvételi stílushoz hozzáigazítható a fényképezőgép.
A Nikon Europe BV termékmarketing-igazgatója, Dirk Jasper, így összegezte az új szett megjelenését: „A Z 6 Essential Movie szettel a Nikon a várva várt megoldást nyújtja a haladó és a professzionális videótartalom-készítők számára, akik kamatoztatni szeretnék a Nikon Z 6 magas szintű videókészítési képességeit. Mivel a videósok alapvető igényeire összpontosít, és nem tartalmaz felesleges tartozékokat, ez az ideális kezdőszett az egyéni videófelvételi munkafolyamat kialakításához a Nikonnal – és a hamarosan elérhető RAW-felvételkészítési képesség előnyeit is biztosítja, amely által jövőálló befektetésnek számít.”

A Z 6 Essential Movie szett már előrendelhető, és szeptember közepétől kezdődik meg a kiszállítás.
MIT TARTALMAZ?
Nikon Z 6 fényképezőgépváz: 24,5 MP, 100-51200 ISO, 6K felbontásról teljes képpontkiolvasással méretcsökkentett, 4K-s felvételek, akár 120 kép/mp-es FHD, 10 bites N-Log és időkóddal ellátott felvételek, 8 bites belső felvétel akár 144Mbp/s sebességgel, objektívbe épített lassítási és időzítési képességek.
Nikon FTZ bajonett adapter: lehetővé teszi a NIKKOR F-bajonettes objektívek használatát a minőség romlása nélkül, beleértve a filmes objektívek széles választékát.
Atomos Ninja V: rugalmas megfigyelés és felvételkészítés előnyei szerkesztésre kész ProRes és DNxHR formátumban.
SmallRig gyorszáras fényképezőgép-tartókeret: beépített Manfrotto-kompatibilis gyorszáras rendszert alkalmaz, így másodpercek alatt átszerelhető az egyik állványról vagy monopodról a másikra.
Nikon EN-EL15b akkumulátorok: két darab lítium-ion akkumulátor, amelyekkel mindig készen áll a következő jelenet felvételére.
HDMI-spirálkábel: támogatja a nagy sebességű HDMI 2.0-t a 4Kp60 ProRes és a RAW nagy képkockasebességű felvételekhez.
5200 mAh akkumulátorok: két darab akkumulátor és egy gyorstöltő gondoskodik arról, hogy az Atomos még a leghosszabb felvételkészítéseket is kibírja.
SmallRig fényképezőgép tartókeret: felső markolat a könnyű nyomon követéshez.
SmallRig Magic Arm: az Atomos Ninja V a Magic Arm rögzítőszerkezettel szerelhető a fényképezőgép-tartókeretre.

Megjegyzések:
További részletek az Apple ProRes RAW támogatását lehetővé tevő firmware frissítésről a 2019. augusztus 27-én megjelenő sajtóközleményben: „A Nikon külön 3D keresési táblázatot tesz közzé az N-Log funkcióhoz, valamint bejelenti a RAW-videókimenet támogatását a Nikon Z 7 és Z 6 esetében”. A kiadványok a helyi Nikon webhely Sajtó részlegében találhatók meg.