RAW HDMI videókimenetet kapott a Nikon Z 6 és Z 7

0

Ingyen lesz elérhető a Nikon Z 6 Essential Movie kitben vásárolt fényképezőgépekhez a RAW HDMI kimenet funkció, míg a hagyományos kitekben vagy vázként vásárolt Z 6 és Z 7 fényképezőgépekhez fizetős funkcióbővítésként lesz telepíthető a Nikon Szolgáltatási Központjaiban. A hazai árat egyelőre nem tudjuk, de az USA-ban 200 amerikai dollárért kínálja a Nikon ezt a szolgáltatását.

Ezen kívül a Nikon Z 6 és Z 7 gépekhez készült C2.20-as firmware-ek az alábbi változásokat is hozzák:

  • támogatottá váltak a B típusú Sony CFexpress memóriakártyák,
  • a Z 6 esetében kijavították azt a hibát, amely miatt színes vonalak jelentek meg a kijelző alján, amikor a felhasználó a demó módban FX (36 × 24) képterület-beállítással készített képeket 100% feletti nagyításban tekintette meg.

A RAW HDMI kimenet funkció eléréséhez szükséges firmware frissítések elérhetők a hírünk alatti linken.

Sajtóközlemény:

A RAW-VIDEÓKIMENET A NIKON Z 7 ÉS Z 6 ESETÉBEN

2019. December 17.: A Nikon ma bejelenti a RAW-videókimenet támogatását a Z 7 és Z 6 teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépek esetében. A frissítés a firmware 2.20-as verziójában jelenik meg.

A Nikon az első fényképezőgép-gyártó, aki lehetővé teszi a RAW-videókimenetet HDMI-kapcsolaton keresztül közvetlenül a teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépről. A Z 7 és Z 6 fényképezőgéppel a felhasználók 12-bites RAW-videójel átvitelére lesznek képesek az Atomos Ninja V külső rögzítőre, amely a Nikon Z 6 Essential Movie szett1,2 része. A videojelet ProRes RAW-formátumban3 rögzíti a rendszer, amely megőrzi a színek pontosságát, növeli a fényerőt, az árnyékos területek részletei pedig még finomabbak lesznek. A videofelvételek maximális rugalmasságot biztosítanak az utómunka során, a szerkesztés lassítása nélkül: ez ideális a HDR-munkafolyamatokhoz.
Miután letöltötte a firmware 2.20-as frissítését, a RAW-videókimenet támogatásának Z 7 és Z 6 fényképezőgépekre történő telepítését a Nikon Szolgáltatási központokban igényelheti. Ez a szolgáltatás ingyenesen igényelhető minden olyan Nikon Z 6 fényképezőgép esetében, amelyet a Z 6 Essential Movie szett részeként vásároltak meg.4

A kiváló képminőség a Nikon Z sorozatának alapját képezi, a HDMI-n keresztüli RAW-kimenet támogatása pedig jelentős fejlesztésnek számít minden videós számára. A Z sorozat továbbra is követi a felhasználók igényeinek alakulását, és következő generációs képalkotási élményt nyújt számukra a jövőbeli firmware frissítések révén.

Megjegyzések:
¹ Készítse fel Z 7 vagy Z 6 fényképezőgépét a 12-bites RAW-videókimenetre. Töltse le a 2.20 verziójú firmware frissítést, majd vigye el a fényképezőgépet egy Nikon Szolgáltatási központba a RAW-funkció aktiválásához. Az eljárás díjköteles, további részletekért forduljon a helyi Nikon Szolgáltatási központhoz.
A Z 7 fényképezőgéphez itt töltheti le a firmware 2.20-as verzióját.
A Z 6 fényképezőgéphez itt töltheti le a firmware 2.20-as verzióját.
A legközelebbi Nikon Szolgáltatási központot itt keresheti meg.

² A Nikon RAW videóval való kompatibilitás érdekében, az Atomos Ninja V külső rögzítőknek firmware-frissítésre is szükségük lehet. További információkért keresse fel az Atomos webhelyét.
³ A ProRes RAW az Apple Inc. által 2018-ban kifejlesztett RAW-videoformátum.
⁴ Ha a Z 6 fényképezőgépet a Z 6 Essential Movie szett részeként vásárolta meg, és nincs még telepítve rá a RAW-videókimenetre vonatkozó támogatás, a legközelebbi Nikon Szolgáltatási központ ingyenesen telepíti. Kérjük, hozza magával a vásárlás bizonylatát.