Elég komolynak ígérkezik a Canon közelgő csúcsmasinája

0

A Canon még október 24-én jelentette be az EOS-1D X Mark III fejlesztését, amelyről néhány részletet is elárult.
A pletykamalom azonban nem hagyhatja, hogy a titkos részletek ne guruljanak ki, vagy legalábbis ne őröljön valami érdekeset, így hát szépen lassan jönnek is a tudni vélt információk.

Egyes információk (vagy feltételezések) szerint a gép képes lesz 6k (5,9k) videók rögzítésére is, külső eszközre akár RAW videóként is (visszavágó a Nikon Z 6 és Z 7 RAW videó funkciójára?).
A szenzor felbontása egyelőre nem ismert, így 20 és 24 Mpixeles felbontást is pedzegetnek (nyilván ha 6k videóra képes lesz a gép, akkor a 24 Mpixel lesz a befutó, de egyébként is ennek van nagyobb esélye).

Mindezeken felül még mindig kérdéses, hogy lesz-e szenzor stabilizálása a gépnek. Ha lesz, akkor ez lesz az első cserélhető objektíves Canon gép, ami rendelkezik majd ilyen képességgel – gyakorlatilag utolsóként a cserélhető objektíves gépeket gyártók közül. Erre azonban viszonylag kicsi az esély, hiszen rengeteg – főképp a profi szegmensben lévő – objektív van kint már stabilizátorral, amely kvázi szükségtelenné teszi a stabilizátoros profi DSLR vázat.
Ha viszont tényleg nem lesz szenzorstabilizálása az EOS-1D X Mark III-nak, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy jövőre nem fog megjelenni az EOS R szériában sem szenzorstabilizálással ellátott gép, mert a Canon nem valószínű, hogy elengedné a DSLR-ek előnyét a MILC-ekkel szemben, ez legalábbis tökéletesen látszik az EOS R képességein (illetve azok szűkmarkúan mérésén).

Akárhogy is lesz, a pontos adatokat csak a bejelentéskor tudjuk meg, amely vélhetően jövő januárjában, vagy februárjában lehet esedékes.