Nikon Z firmware trió

0

A Nikon új firmware-t adott ki a full-frame szenzoros Z 6 és Z 7, valamint az APS-C szenzoros Z 50 tükör nélküli fényképezőgépeihez.

A Nikon Z 6 váz C2.30-as és a Z 7 váz C3.50-es firmware-ei esetében az alábbi módosításokat hajtották végre:

  • Az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] f2 Egyéni beállításában [Egyéni vezérléskiosztás] a vezérlőkhöz rendelhető funkciók köre kibővült az [Élességpozíció mentése] és az [Élességpozíció előhívása] lehetőséggel. 2022. október 20-i állás szerint az említett funkciók a következő objektívekkel használhatók:
    – NIKKOR Z 70-200mm f/2,8 VR S
    – NIKKOR Z 100-400mm f/4,5-5,6 VR S
    – NIKKOR Z 400mm f/2,8 TC VR S
    – NIKKOR Z 400mm f/4,5 VR S
    – NIKKOR Z 800mm f/6,3 VR S
  • Javítottunk a memória előhívása közben végrehajtott automatikus élességállítás eredményességén, biztosítva, hogy egyik élességállítási módban se változzon az élességpozíció, még akkor sem, ha a felhasználó az élességpozíció előhívása közben félig lenyomja a kioldógombot
  • Kijavították az alábbi hibákat:
    – Az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] f2 Egyéni beállításában [Egyéni vezérléskiosztás] kiválasztott beállítások esetenként nem a várt eredményt hozták, amikor valamely Felhasználói beállítások mód volt érvényben.
    – A [FÉNYKÉPEZÉS MENÜ] [Vakuvezérlés] > [Vezeték nélküli vakuzás beállításai] menüpontjában kiválasztott [Optikai/rádiós AWL] beállítás esetenként [Optikai AWL] beállításra változott, amikor a felhasználó SB-500 vakuegységet használt vezeték nélküli távvezérlővel.

A Nikon Z 50 váz C2.30 firmware-e a következőkben változott:

  • Az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] f2 Egyéni beállításában [Egyéni vezérlők (fényképezés)] a vezérlőkhöz rendelhető funkciók köre kibővült az [Élességpozíció mentése] és az [Élességpozíció előhívása] lehetőséggel. 2022. október 20-i állás szerint az említett funkciók a következő objektívekkel használhatók:
    – NIKKOR Z 70-200mm f/2,8 VR S
    – NIKKOR Z 100-400mm f/4,5-5,6 VR S
    – NIKKOR Z 400mm f/2,8 TC VR S
    – NIKKOR Z 400mm f/4,5 VR S
    – NIKKOR Z 800mm f/6,3 VR S
  • Javítottunk a memória előhívása közben végrehajtott automatikus élességállítás eredményességén, biztosítva, hogy egyik élességállítási módban se változzon az élességpozíció, még akkor sem, ha a felhasználó az élességpozíció előhívása közben félig lenyomja a kioldógombot.
  • Az ML-L7 távvezérlővel végzett távoli fényképezés során a fényképezőgép ezentúl minden felvételnél beállítja az élességet, ha az [Élességállítási mód] [AF-C] beállítása van érvényben, miközben a felhasználó az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] a1 Egyéni beállítását [AF-C prioritás kiválasztása] a [Kioldás] lehetőségre állította.
  • Kiküszöböltük azt a problémát, amelynek következtében az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] f2 Egyéni beállításában [Egyéni vezérlők (fényképezés)] kiválasztott beállítások esetenként nem a várt eredményt hozták, amikor valamely Felhasználói beállítások mód volt érvényben.

A firmware-ek frissítéséhez szükséges fájlok elérhetők a Nikon letöltési központjában, melyhez linkeket a hírünk alatt közlünk, itt olvasható el a frissítés menetéről szóló leírás is.