Mitakon Creator 85mm f/2,8 1-5x Super Macro

0

Tükörreflexes és tükör nélküli fényképezőgépekhez is kínálja új szupermakró objektívét a Zhongyi Optics.

A Mitakon Creator 85mm f/2,8 1-5x Super Macro belső (beépített) kihuzatának köszönhetően nem csak a szokásos 1:1 leképezési arányt kínálja, de akár 5:1 nagyítás is elérhető. Az objektívet úgy fejlesztették, hogy lehetőleg ne pár cm-es tárgytávolsággal legyen használható, így 1:1 leképezési aránynál 27 cm-es munkatávolság, 5×-ös nagyításnál 10 cm-es munkatávolság érhető el. Végtelen tárgytávolságra azonban nem állítható be az objektív, csak közeli képek készítésére alkalmas!
További előnye az objektívnek a közel telecentrikus kialakítás (ami nyilvánvalóan az eleve nagy gyújtótávolságból ered), amelynek révén minimális torzulás lesz megfigyelhető a képsarkokban lévő képi elemeknél (általában ez az objektív frontlencséjének méretétől függ).

A 12 lencsetagból felépített optikai rendszer az apokromatikus lencsének köszönhetően alacsony színhibával rendelkezik.

A7 58 mm-es szűrőmenettel rendelkező, 6,7 cm hosszúságú, 750 gramm tömegű kézi élességállítású (elektronikus csatlakozó pontok nélküli) Mitakon Creator 85mm f/2,8 1-5x Super Macro objektív Canon EF, Fujifilm X, mFT, Nikon F, Pentax K, Sony A és Sony FE bajonettekkel érhető el 500 amerikai dolláros áron.

Gyári mintafotók (az első nyolc kép 24 Mpixeles méretben is megtekinthető a képre kattintva):