Kicsi és könnyű: Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45mm f/4 PRO

0

Az Olympus új objektívet jelentett be, amelyet kifejezetten a kompakt méret és a kis tömeg szerelmeseinek készített.

Az Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45mm f/4 PRO mindössze 7 cm hosszú és csupán 254 grammot nyom, így ideális azok számára, akik utazásokhoz használják mikro NégyHarmados gépüket. A kis tömeg ellenére fix, a teljes zoomtartományban f/4 fényerőt kínál, leképezési aránya pedig 1:4.
Részletes adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon érhetők el.

Az új objektívet március végétől lehet majd megvásárolni, ára bruttó 215 ezer Ft lesz.

Sajtóközlemény:

Új Olympus zoomobjektív kivételesen kompakt méretben és könnyű kivitelben

Bemutatkozik az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO: Kiemelkedő gyorsaság és agilitás, bármilyen fotós feladat esetén

2020. február 12., Hamburg – A márka ígéretéhez híven, miszerint minden fotóst meg kell szabadítani a nehéz felszerelés béklyóitól, az Olympus ma bemutatja a világ legkompaktabb és legkönnyebb csúcsteljesítményű standard zoom objektívjét fix rekeszértékkel.1
Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO kiemelkedő optikai teljesítményt kínál minden gyújtótávolságnál – így éles képeket garantál a képszélekig – emellett időjárásálló, rendkívül kompakt és könnyű kivitellel büszkélkedhet.

Az átlagos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele akkora mérettel és tömeggel jellemezhető Olympus rendszer hatalmas előnye a lenyűgöző mobilitás. A nagyfelbontású és nagyteljesítményű objektívek, valamint a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videók készítését teszi lehetővé a legkülönfélébb helyeken és helyzetekben. Kategóriájában a világ legkompaktabb objektívjeként az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO tökéletesen illik az M.Zuiko PRO sorozat lenyűgöző kínálatába (2020. február 12-i adatok alapján: a világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje, fix rekeszértékkel).

Nagyteljesítményű standard zoom-objektív, amely a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelével büszkélkedhet – a nagyszerű mobilitás érdekében
Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO optikai konfigurációját az ED 12-40mm F2.8 PRO objektívből örökölte, mely kiváló felbontásáról ismert. Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO speciális lencséinek hatékony elrendezésével a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelét érte el, mely a (35mm ekvivalens értékek szerint) 24mm nagylátószögtől a 90mm gyújtótávolságig kiváló teljesítményt nyújt. A könnyű kis objektív gyors és precíz autofókuszt biztosít bármilyen téma esetén. A por-, csepp- és fagyálló konstrukció 9 tömítésből álló rendszerrel véd a környezeti hatások és az időjárás viszontagságai ellen – így akár esőben, vagy zord körülmények között is nyugodtan, csak a felvételek kompozíciójára összpontosítva készíthetünk fotókat és videókat1.

Fix rekeszérték a teljes zoomtartományban és nagy felbontás a képszélekig
Az aszférikus lencsék hatékony elrendezése, valamint a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat alkalmazása – mely kiváló képalkotó teljesítményt garantál – látványosan küszöböli ki a torzítás, a szellemkép és a becsillanás hatásait, így éles, kiváló rajzolatú és nagy felbontású felvételek készítését teszi lehetővé. A képszélek fényveszteségének csökkentésével a kép sarkaiban is tiszta részleteket kapunk. Mivel a legnagyobb rekeszérték a teljes gyújtótávolság-tartományban azonos, így az expozíció vezérlése jóval egyszerűbb zoom használata és videofelvételek készítése közben is.

Nagyszerű makrók 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x)
Az objektívet használó fotós intenzív makró-élményt élhet át 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x) a teljes zoomtartományban! A legkisebb fókusztávolság 12 cm nagylátószög mellett és 23 cm a tartomány tele-végénél, így a makró felvételi lehetőségek széles skáláját biztosítja – például a nagylátószögű makrófelvétel lehetőségét, mely széles háttérrel hangsúlyozza a különleges perspektíva hatását, vagy a telemakrót, mely jelentős háttér-életlenítéssel segít az elképzeléseink megvalósításában. A változatos makró effektek sorát gyarapítja a Focus Stacking2 funkció, mely egyetlen képet készít – még a fényképezőgépben – a kompozíció előterétől a háttérig lenyűgöző mélységélességgel, éles részletekből. A részletek több, eltérő élességállítással rögzített felvétel kombinációjával alkotnak egy tökéletes képet.

M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO

  • A világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje fix rekeszértékkel1
  • Egyedülálló mobilitás és a híres időjárásállóságot biztosító tömítésrendszer – felvételkészítés bárhol és bármikor
  • Kiváló optikai teljesítmény minden gyújtótávolság mellett
  • Éles képek a képszélekig
  • Kevesebb szellemkép és becsillanás
  • Látványos háttér-életlenítés a teljes zoomtartományban
  • Gyors és pontos élességállítás mozgó téma esetén is
  • Lenyűgöző makró felvétel a legkisebb témák esetében, illetve fantasztikus mélységélességgel
  • Méretek: legnagyobb átmérő: Ø63,4 mm x hosszúság: 70 mm
  • Tömeg: kb. 254 g

Elérhetőség – árak
Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO objektív március végétől, fekete színben, 214.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron érhető el.
Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az ED 12-45mm F4.0 PRO is ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható3 – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

Olympus kiegészítők kínálata (opcionálisan elérhető)
Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO egy több mint húsz M.Zuiko objektívből álló sorozat legújabb tagja. Ezek az objektívek bármilyen Olympus OM-D és PEN fényképezőgéppel kompatibilisek, továbbá minden olyan, más gyártótól származó fényképezőgéppel is, melyek a Mikro-NégyHarmad (Micro Four Thirds) rendszer szabványainak megfelelnek. Az Olympus ezen kívül a kiegészítők igen széles és változatos skáláját kínálja, a pontosan méretre szabott tokoktól és objektívzsákoktól kezdve az elektronikus vakukon át a hangrögzítőkig, mikrofonokig és az ingyenes képszerkesztő, illetve munkafolyamat-menedzsment programokig – mint például az okostelefonokra fejlesztett OI.Share, vagy az Olympus Workspace.

1 Por-, csepp- és fagyálló OM-D váz esetén.
2 Támogatott fényképezőgépek: OM-D E-M1 Mark III. Firmware frissítés szükséges a következő fényképezőgép modellek esetén: OM-D E-M1X, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark III
3 A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal