Sony FE 20mm f/1,8 G

0

A Sony bejelentette új G szériás objektívét, a nagylátószögű FE 20mm f/1,8 G modellt.

Az új objektívet úgy fejlesztették, hogy mind fotózásnál, mind videózásnál jól használható legyen. Utóbbi esetre a rekeszgyűrűn kikapcsolható a harmad értékekre ugrás, így kattanásmentes állítást érhetünk el.
A kényelmesebb használatért nem csak AF/MF kapcsoló, de programozható AF-L gomb is került a tubusra.
Az időjárásállóságért több ponton kapott szigetelést az objektív, a kiváló képminőségért pedig két aszférikus és három extra alacsony szórású (ED) lencsetagot is alkalmaztak. 19 cm-es közelpontjának köszönhetőe.
Az automatikus élességállítás során két lineáris motor mozgatja a fókuszcsoport tagjait, amelyek kellően erősek a fürge fókuszhoz, ugyanakkor csendesek a videózáshoz.

A csupán 373 grammot nyomó Sony FE 20mm f/1,8 G márciustól lesz elérhető, ára 1100 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A Sony az új FE 20mm F1.8 G nagy rekesznyílású, ultraszéles látószögű prímobjektívvel bővíti full-frame objektívjeinek kínálatát

A Sony bejelentette, hogy a G LensTM széria legújabb darabjával, az FE 20mm F1.8 G-vel (SEL20F18G) tovább bővül széleskörű full-frame E-bajonett kínálata. A tökéletes G Lens felbontást és bokeh hatást biztosító FE 20mm F1.8 G egy kisméretű, pehelysúlyú és ultraszéles látószögű prímobjektív, amely az E-bajonett kínálatból a legszélesebb látószöggel rendelkezik, így még több mozgástered ad a Sony full-frame objektívek felhasználóinak, hogy lenyűgöző tájképeket és kiemelkedő videókat készítsenek.

Az objektív két AA (fejlett aszférikus) és három ED (extra alacsony szórású) elemet tartalmaz, amely hatékonyan csökkenti a kromatikus aberrációt és kiemelkedő képminőséget biztosít a képmező teljes zoomtartományában még maximális, F1.8 gyújtótávolság beállítás esetén is. Az objektív páratlan bokeh hatást és kiváló közel ponti teljesítményt a minimális fókusztávolság 0,19 méter (maximális közelítés: 0.2).

A sokoldalú FE 20mm F1.8 G kompakt kialakításának köszönhetően tökéletes választás fotósok és videósok számára egyaránt. 373 grammos súlya és kis mérete által rendkívül könnyen mozgatható, így egy kiegyensúlyozott rendszert alkot a kompakt E-bajonett vázakkal, a kardáncsuklós felfüggesztésnek és a kiegészítő markolatoknak köszönhetően.

Ezen felül a két XD (extrém dinamikus) lineáris motor gyors, pontos és halk autofókuszt biztosít álló és mozgó portréalanyok esetén egyaránt.

A por- és nedvességálló kialakításnak , valamint a fluorid bevonatú elülső borításnak köszönhetően a FE 20mm F1.8 G rendkívüli megbízható és egyszerűen használható objektív. A testreszabható fókuszgomb és a ki- és bekapcsolható rekeszgyűrű további mozgásteret enged a fotósok számára, ezen felül kompatibilis számos 67mm-es szűrővel, ami még több kreatív lehetőséget biztosít.

“Objektívfejlesztési stratégiáink kialakításának egyik alapeleme, hogy meghallgatjuk felhasználóinkat és igényeiket. Számos tájfényképész jelezte igényét egy ultraszéles látószögű prímobjektívre, amely egyúttal rendkívül könnyű és sokoldalú” – nyilatkozta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. “Véleményünk szerint az új SEL20F18G objektívvel sikerült tökéletes összhangot találni a képminőséget, a kiemelkedő AF teljesítményt és az árat illetően. A termék full-frame és APS-C vázakkal egyaránt alkalmas videófelvételre, így meghatározó részét képezi objektívkínálatunknak.”

Elérhetőség
Az új FE 20mm F1.8G 2020 márciusától lesz elérhető Európában.