A Joby megunta a kispályázást: itt a RangePod Smart tripodja

0

A Joby leginkább az kicsi és könnyű, utazáshoz, illetve különleges helyzetekhez kitalált miniállványairól híres, amelyeket Gorilla Pod néven találunk a boltok polcain.
Úgy tűnik azonban, hogy megelégelte a gyártó, hogy csak a miniállványokról jusson az eszünkbe a neve, hiszen piacra dobta első normál méretű háromlábú állványát, a RangePod Smart modellt.

Az érdekes azonban az, hogy ez nem más, mint a Manfrotto Element MII négy szekciós állványának átmatricázott változata. Specifikáció és küllem alapján is ez eléggé egyértelmű:

Ez persze alapvetően nem gond, nyilván a vásárlóknak alapvetően jó is, ha ugyanazt a terméket két különböző márkanév alatt is el lehet érni. Persze a kérdés az, hogy melyik az olcsóbb, a Joby, vagy a Manfrotto.
Logikus lenne azt gondolni, hogy a Manfrottonál a márkanév miatt magasabb árat találunk, a valóság azonban az, hogy amíg a Manfrotto Element MII ára az Egyesült Királyságban 115 font, addig a vele megegyező képességű Joby RangePod Smart 125 font. Igaz, ez utóbbihoz adnak egy okostelefon tartó adaptert is, azt betudhatjuk a 10 font különbségnek.

A négy szekciós triopodhoz egy kis méretű gömbfejet mellékelnek, illetve egy hordtáska is a kit részét képezi.
Most tehát már csak azt kell eldönteni, hogy Manfrotto, vagy Joby felirattal tetszik-e jobban…

A Joby RangePod Smart főbb paraméterei
Összecsukott hossz 42,5 cm
Min. magasság 43 cm
Max. magasság 132 cm
Max. magasság kihúzott középoszloppal 160 cm
Szekciók száma 4
Terhelhetőség 8 kg
Tömeg 1,6 kg