Új (kit)objektív és telekonverterek a Nikon Z rendszerhez

0

A Nikon a Z 5 belépőszintű, full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgép megjelenéséhez egy új, standard zoom objektívet is fejlesztett, a csupán 200 grammot nyomó Nikkor Z 24–50 mm f/4–6,3-at.

Az összecsukható kialakításának köszönhetően elképesztően kis helyet igényel, hiszen mindössze 5 cm hosszúságú (összecsukva). A használat előtt az objektívet a zoomgyűrűjével kell kinyitott állapotúra hoznunk.
Nem maradt le az objektívről a vezérlőgyűrű sem, így a már korábbról ismert módon akár a rekeszt is állíthatjuk az objektívről (a váz beállításaitól függően).
A zavaró kromatikus aberráció ellen két extra alacsony szórású (ED) lencsetaggal védekeznek, míg a képsarkok helyes leképezéséről pedig három aszférikus tag gondoskodik.

A objektívhez első és hátsó kupakokat mellékel a gyártó, opcionálisan pedig napellenzőt és szütyőt is vásárolhatunk hozzá.
A Nikkor Z 24–50 mm f/4–6,3 előreláthatóan augusztustól lesz kapható, ára 400 amerikai dollár lesz.

A standard zoom mellett egy TC-1.4X 1,4×-ező és egy TC-2.0X 2×-ező telekonverterek is megjelentek, amelyek 550 és 600 dollárba kerülnek és amiket a nyár végén piacra kerülő Nikkor Z 70-200mm f/2,8 S VR objektívvel is használhatunk majd.

Sajtóközlemény:

HOZZA KÖZELEBB A MESSZESÉGET. A NIKON ÚJ Z TELEKONVERTEREI MÉG TÖBB LEHETŐSÉGET NYÚJTANAK A NIKON Z FELHASZNÁLÓI SZÁMÁRA.

Hollandia, Amszterdam, 2020. július 21.: A Nikon ma két olyan Z telekonvertert mutat be, amelyek megnövelik a kompatibilis NIKKOR Z objektívek gyújtótávolságát. A Z TC-1.4x TELEKONVERTER 40%-kal nagyobb gyújtótávolságot biztosít a fotósok számára, a Z TC-2.0x TELEKONVERTER pedig lehetővé teszi a gyújtótávolság megduplázását. A NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S az első objektív, amely kompatibilis ezekkel a telekonverterekkel. A NIKKOR Z objektívsorozat bővülésével több objektív lesz kompatibilis a Z telekonverterekkel.

A Nikon fejlett optikai kialakítása a telekonverter használatakor éles, nagy felbontású képeket biztosít, és az objektív minimális fókusztávolsága változatlan marad. Emellett a Nikon Z rendszer kiemelkedő automatikus élességállítással és megbízható rázkódáscsökkentéssel garantálja a Nikon Z sorozattól elvárt pontosságot és gyorsaságot. A fotósok a zoomos telefotó-objektívet szupertelefotóvá alakíthatják át, vagy megnövelhetik a fix objektív gyújtótávolságát. Mindezt a képminőség romlása nélkül.

Mindkét új Z telekonverter kiválóan teljesít. Alapos szigetelés tartja kívül a port és nedvességet, valamint rendelkeznek a Nikon által kifejlesztett fluor bevonattal – amely hatékonyan taszítja a port és a szennyeződéseket. A strapabíró, szemcsézett, eloxált alumíniumból készült új telekonverterek kialakítása tökéletesen illeszkedik a Nikon Z fényképezőgépekhez és a NIKKOR Z objektívekhez.

Ahogyan Ines Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A Nikon új telekonverterei a rugalmasság új dimenzióját hozzák el a Nikon Z tükör nélküli rendszer számára. A NIKKOR Z objektívsorozat bővülésével egyre több lehetőség áll majd rendelkezésre a Z telekonverterek használatához. Akár akciódús jeleneteket, akár természet- és vadfotókat készít, objektívváltás nélkül juthat közelebb a részletekhez.”

Főbb jellemzők

Z TC-1.4x TELEKONVERTER. 40%-kal növeli meg a kompatibilis NIKKOR Z objektív gyújtótávolság-tartományát.
Z TC-2.0x TELEKONVERTER. 100%-kal növeli meg a kompatibilis NIKKOR Z objektív gyújtótávolság-tartományát.
Kiemelkedő Nikon Z képminőség. A Nikon fejlett optikai formulája éles, nagy felbontású képeket biztosít, amelyek képesek csak egy vagy két lépésköznyi fényveszteséget biztosítani a használt telekonvertertől függően.
Éles és gyors. Kiemelkedő automatikus élességállítás. Megbízható rázkódáscsökkentés. A fotósok a Nikon Z sorozattól megszokott élességre és sebességre számíthatnak.
Beépített ellenállóképesség. A Z telekonverterek védve vannak a portól és nedvességtől. A Nikon fluor bevonata hatékonyan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket a képminőség feláldozása nélkül.
Igazi Nikon. A strapabíró, szemcsézett, eloxált alumíniumból készült Z telekonverterek tökéletesen illeszkednek a Nikon Z fényképezőgépekhez és a NIKKOR Z objektívekhez.